Regionsrådsformand om Thisted: Sygehuset består

Sygehuset i Thisted skal overleve – også fremover. Sygehuset i Thisted skal snart op at køre på 100 procent igen.

Formand for Regions Nordjylland, Ulla Astman(S), garanterede i går, at der fremover vil være et sygehus i Thisted. Omkring 230 personer – primært personale var i går mødt på Vildsund Strand for at få en status på sygehusets situation.

Situationen har nemlig været heftigt debatteret på det seneste, efter blandt andet de akutte kirurgiske patienter sendes til Aalborg eller Hjørring. Tiltaget med at sende den type patienter nordpå er en del af den nødplan, som Region Nordjylland søsatte d. 13. juni.

-Jeg synes, den problemstilling, vi har, er blevet overvurderet. Det har i hvert fald skabt rigtig meget utryghed i lokalsamfundet, og det, synes jeg, er ærgerligt. For når man kigger på det, er det 3,5-4 procent af patienterne, som i øjeblikket ikke kan blive behandlet på sygehuset og i stedet bliver kørt til Aalborg eller Hjørring, siger Ulla Astman til LimfjordUpdate og fortsætter:

- Det er jo ikke ret meget, og det betyder, at over 95 procent af sygehuset fungerer, som det altid har gjort, og det er vigtigt at fokusere på. Og der er altså ingen fare for, at sygehuset er ved at lukke – hverken nu eller fremover. Vi har et sygehus i Thisted, og nu skal vi have de sidste 3,5-4 procent til at fungere igen.

Der blev givet en status for, hvor mange patienter der omvisiteres til andre sygehuse som følge af nødplanen. Ifølge sygehusledelsen er det gennemsnitligt fire ekstra om dagen.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.