Regionrådsmedlem vil sætte akutkirurgisk afdeling i Thisted på budgettet

Thisted Sygehus mistede deres akutkirurgiske afdeling i 2016 grundet kirurg-mangel.

Mangel på kirurger var i 2016 grunden til, at den akutkirurgiske afdeling på Thisted Sygehus måtte lade livet. Det var for svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området.

Men sådan er situationen langt fra længere.

Hvad er KBU?

Hinnerk Jørge Brunk og Vikie Jensen flyttede for to år siden til Thy. De havde aldrig tænkt, at de ville ende i området, men Hinnerk læser til læge, og han fik tildelt en KBU-stilling på Thisted Sygehus.

Herefter forelskede de sig i området, og ifølge Hinnerk Jørge Brunk er de ikke de eneste.

- De allerfleste bliver glade for det. Jeg har faktisk ikke hørt fra nogen, som ikke brød sig om at være her, siger han. 

Derfor ærgrer det også den lille familie, at de nu er nødt til at rejse videre. Hinnerk vil nemlig være kirurg, men det er der ikke længere mulighed for at blive i Thisted.

Bekymring for de ældre

Hinnerk Jørge Brunk er ikke den eneste unge længe, der gerne ville være blevet på Thisted Sygehus, hvis det havde været en mulighed.

TV MIDTVEST har talt med syv yngre længer, som gerne ville være blevet på Thisted Sygehus efter at have endt deres KBU-stilling, hvis det havde været muligt at tage hoveduddannelsen som kirurger på Thisted Sygehus.

Og det er ikke kun de unge læger, der ærgrer sig.

Erik Holm er formand for Fremtidens Akutsygehus i Thisted, og den manglede akutafdelingen skaber hos formanden bekymringer for en bestemt befolkningsgruppe.

- Der er altså 100 kilometer til Aalborg herfra. Dem der især bruger sundhedsvæsenet, er de ældre, og de er altså lige nu udsat for at skulle meget langt væk fra hvor de bor, for at få lavet organkirurgiske indgreb, siger Erik Holm.

Regionen skal stå klar

Beskeden om, at flere yngre læger gerne ville have haft muligheden for at blive på Thisted Sygehus efter endt KBU-forløb, falder i god jord his Lina Hundebøl Jespersen, der er en del af Regionsrådet i Region Nordjylland.

- At der nu er nogen her i Thy, som gerne vil være organkirurger, det synes jeg er helt fantastisk, siger hun.

quoteDet er den bedste nyhed længe.

Erik Holm, formand, Fremtidens Akussygehus i Thisted

Derfor vil hun også have en akut kirurgisk afdeling tilbage til Thisted Sygehus.

- Når lægerne er klar, er det vores opgave, at det er budgetteret i fremtiden, siger Lina Hundebøl Jespersen fra Region Nordjyllands Regionsråd.

Og til spørgsmålet om hvorvidt Lina Hundebøl Jespersen vil sørge for at få en akutafdeling på budgettet er svaret klart:

- Det kan du tro!

Og den meldig bliver modtaget med åbne arme hos både formanden for Fremtidens Akutsygehus i Thisted og den spirrende læge.

- Det er så god en nyhed, det er den bedste nyhed længe, siger Erik Holm.

- Jeg vil ønske for Thys borgere og de læger, der kommer herop, at den kirurgiske afdeling kommer på benene igen, siger Hinnerk Jørge Brunk.

Se indslaget her.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.