Privat borgerværn: Vi vil ha' mere tryghed

Den private borgerværnsgruppe Sons of Odin er under opstart i landsdelen. Gruppen ønsker ifølge talsmanden at skabe mere tryghed i gaderne

Der findes flere private vagtværn og borgerværn, i Midt- og Vestjylland. Der er vagtværn i både Hurup, Videbæk og Blåkilde syd for Brande.

Og så er borgerværnsgruppen Sons of Odin, under opstart i både Thisted, Holstebro, Skive, Mors og Struer. Ialt 17 steder i Danmark. 

Leif Andreasen, 38 år og familiefar har taget initiativ til gruppen, fordi han mener, der er behov for større tryghed på gaderne.

- Det kan godt være, at kriminaliteten er faldende. Men den grove vold er stigende, mener Leif Andreasen til trods for, at politiets tal siger det modsatte.

Han understreger, at gruppen ikke er for ekstremister hverken på den ene eller den anden fløj. 

- Vi er meget kede af at blive kedet sammen med grupper som Dansk Modstand og Forsvar (en anden borgerværnsgruppe, red.). Vi vil ikke stemples som højrenationalister, siger Leif Andreasen, som bor i Slagelse.

Meningen med Sons of Odin er at medlemmerne skal gå rundt i byerne og sprede god stemning a la Natteravnene. Men gruppen går også et skridt videre.

- Vi håber også at kunne skabe tryghed og sammenhold. For eksempel har vi lige lavet en pokemon event i Randers, for børn. Vi har lavet tøjindsamlinger til hjemløse og vi vil gøre nogle ting, som kan hjælpe fattige i Danmark, forklarer Leif Andreasen og understreger at det gælder alle, også flygtninge og indvandrere.

- Vi er ikke islamkritiske. Det er ikke vores politik. Vi vil bare gerne hjælpe folk i nød, siger han.

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-02-10-borgervaern-skyder-op-unge-menn...

Reglerne i gruppen er ifølge Leif Andreasen, at medlemmerne skal observere og rapportere, til politiet. Som udgangspunkt griber de ikke ind, forklarer Leif Andreasen.

- ​ Der er selvfølgelig loven om nødværge. Og nogle af os kan også selvforsvar.

Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Carsten Henriksen, har ikke hørt om Sons of Odin, men han undrer sig over at private borgerværn har så meget vind i sejlene i øjeblikket.

- Patruljedækningen er den samme, som den har været i mange år. Det har omstruktureringen af politiet ikke haft effekt på, siger han.

Sons of Odin har eksisteret siden februar 2016 og er ved at få medlemmer i mange byer landet over.
Det er gruppens mål at blive en forening.

Ifølge TV 2’s opgørelser er der mindst 50 borgerværn rundt om i landet, men kun syv værn opererer i hele Danmark – som Sons of Odin, der har mindst 17 lokalafdelinger.

http://www.limfjordupdate.dk/flere-borgervaern-skyder-op-i-thymors-polit...


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.