Premier Is overvejer lukning i Thisted

Efter regeringens nye afgiftsforhøjelse overvejer Premier Is at flytte produktionen til udlandet og lukke fabrikken i Thisted.

Regeringens nye afgifter kan koste 170 arbejdspladser i Thisted. Det tidligere Polar Is, der i dag har skiftet navn til Premier Is, overvejer nemlig at flytte produktionen til udlandet. Næste år vil isproducenterne blive pålagt en højere afgift. Indtil nu har konsumafgiften ifølge business.dk været på 4,25 kroner per liter is - den stiger nu med 50 procent til 6,35 kroner per liter is. Oven i det har de nye fedtafgifter også betydet prisstigninger på smør, mælk og flødeis.

- Vi har svært ved at forstå, hvorfor det skal beskattes, som om det er livsfarligt at indtage. Den nye afgift vil betyde, at vi må reducere antallet af ansatte betragteligt, og vi må samtidig se på, om det kan svare sig at producere i udlandet, siger Jesper Uggerhøj, der er administrerende direktør i Premier Is til business.dk.

Ifølge nordjyske.dk vil afgiften betyde, at en liter is, der i dag koster 14,95, stiger til 17,60 kroner. En ispind, som i dag koster 8 kroner, vil i fremtiden stige til 8,14 kroner.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.