Politisk strid om toilet i Thy

Behovet for et toilet ved Agger Tange er tydeligt mener folketingspolitiker

Et manglende toilet i Nationalpark Thy er blevet omdrejningspunkt i en strid mellem Miljøminister Esben Lunde Larsen og det socialdemokratiske folketingsmedlem, Simon Kollerup.

Toilettet ved Agger Tange er blevet revet ned at Naturstyrelsen til trods for, at mange har benyttet toilettet.

I følge Simon Kollerup har der gennemsnitligt været brugt 15 ruller toiletpapir om ugen. Et tal der viser, at der er behov for et toilet netop i den del af nationalparken.

- Jeg tror der er brug for at vi får lavet, det man med et glimt i øjet kunne kalde for en rigtig lokumsaftale, siger Simon Kollerup. 

Socialdemokraten foreslår at staten og kommunen, sammen med lokale i området går sammen, og får genetableret toilettet ved Agger Tange.

For at lægge vægt bag ordene, mødte Simon Kollerup i går op på Agger Tange, med toiletruller under armen. Rullerne blev stablet i en pyramide som et synligt bevis på, at det forsvundne lokum faktisk har været flittigt benyttet.

- Nogen synes måske det er et lille problem, at vi mangler en toiletbygning i Nationalpark Thy. Men, det er faktisk et stort problem for områdets muligheder for at formidle den værdifulde natur som vores nationalpark er, siger Simon Kollerup.

Folketingsmedlemmet vil nu tage sagen op på Christiansborg for sammen med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen,  at finde en løsning på toiletproblemet ved Agger.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.