Politikere frygter for beredskab

Politikere i Thy frygter, at den kommende strukturreform kommer til at ramme det lokale beredskab. Derfor var forsvarsminister Nicolai Wammen i dag på besøg hos Thisted Beredskab.

I dag kiggede forsvarsminister Nicolai Wammen indenfor hos Beredskabsstyrelsen Nordjylland i Thisted. Ministeren skal beslutte, hvad der skal ske med det kommunale beredskab fremover. Regeringen og Folketing har nemlig besluttet, at der i 2015 skal ses på strukturen og omkostningerne ved de danske beredskaber.

Lokalbefolkningen og lokale politikere fra Thy var interesserede i at give forsvarsministeren et indblik i, hvordan beredskabet fungerer udenfor storbyerne.

- Mange her i området frygter, at der skal sammenlægges og centraliseres enheder, siger folketingsmedlem Simon Kollerup (S) og tilføjer:

- Vi har nogle andre ting, som gør sig gældende i Thy og Mors. Der er lidt længere mellem husene, end der er i de større byer. Og det er vigtigt at få med for en forsvarsminister, der skal ændre beredskabet i fremtiden.

Nicolai Wammen: Vi skal både tage hensyn til Storkøbenhavn og Thy

Forsvarsminister Nicolai Wammen lagde vejen forbi Thisted for at få inspiration til den bedste ændring af landets samlede beredskab.

- De udfordringer, som man står med her lokalt med både vind, hav og store naturområder, er nogle andre end dem, man står med i Storkøbenhavn. Og derfor er det også vigtigt at huske på, at det beredskab, vi laver, skal være godt i både København og Thisted, siger Nicolai Wammen.

Om en måned ligger en udvalgsrapport klar. Ud fra den skal Forsvarsministeren finde besparelser og en ny opbygning af landets beredskab.

3F har tidligere forslået at nedlægge Beredskabsstyrelsen og centralisere det kommunale beredskab sammen med landets politikredse. Det forslag møder modstand i Thisted.

- Vi mener ikke, at det er den rette løsning af nedlægge det. Beredskabsstyrelsen, der ligger i Thisted, er en vigtig brik i forhold til statslige arbejdspladser i området, siger Simon Kollerup.

Afgørelsen kommer til afstemning i Folketinget i løbet af sommeren.