Politiker takker nej til penge

Thisteds viceborgmester afviser at tage imod 21.000 kroner årligt for næstformandsposten i økonomiudvalget.

Det kan skabe stor debat, når politikere scorer store vederlag. Men nu går Venstres Niels Jørgen Pedersen den modsatte vej. Thisted-politikeren har takket nej til en pose lønkroner, som han ellers er berettiget til. Viceborgmesteren er næstformand i kommunens økonomiudvalg, og næstformandsposten giver normalt 21.000 kroner årligt i ekstra vederlag ved siden af de godt 76.000 kroner som et medlem af økonomiudvalget får.

- Jeg får nok i løn. Som viceborgmester er jeg automatisk næstformand, så det vil ikke give nogen mening. Det er jo det samme job, en viceborgmester har, siger Niels Jørgen Pedersen til nordjyske.dk

Niels Jørgen Pedersen ville ellers kunnet have rundet den halve million i indtægt som politiker i Thisted, hvis han havde valgt at tage imod de 21.000 kroner for næstformandsposten. I dag tjener han 491.000 kroner årligt. Det største honorar får han for at være formand for erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalget, der lønnes med 247.938 kroner. Som menigt medlem af kommunalbestyrelsen får han 91.000 kroner og som viceborgmester tjener han ekstra 76.288 kroner. Samme beløb henter han som medlem af økonomiudvalget.

- Samlet set er det meget, men jeg laver også et stykke arbejde for pengene, siger Niels Jørgen Pedersen.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.