Politiet skærper fokus på nattelivet i Thisted

Politiet vil have øget fokus på værtshusmiljøerne i Thisted efter historier om det politiet kalder 'enkelte asylansøgeres uhensigtsmæssige adfærd'.

2015_teltlejr_thisted.jpg

Ovenpå historier om asylansøgere, der er nærgående over for piger i nattelivet i Thisted, skærper politiet nu fokus på værtshusmiljøerne i Thisted.

Politiet vil nu indsætte flere patruljer på udvalgte tidspunkter for at afhjælpe problemer med det politiet kalder 'enkelte asylansøgeres uhensigtsmæssige adfærd'.

- Vores kerneopgave er at skabe tryghed for borgerne. Når vi får meldinger om, at der er borgere her i landsdelen, som ikke føler sig trygge, når de går ud i nattelivet, så reagerer vi prompte. Vores betjente vil derfor i den kommende tid skærpe opmærksomheden på indsatsen mod uhensigtsmæssig adfærd i nattelivet, siger politiinspektør Claus Nørgaard i en pressemeddelelse.

Indtil videre har politiet kun fået ganske få henvendelser om problematikken.

- Vi er selvfølgelig meget interesserede i at høre fra andre borgere, der kan have oplevet at føle sig krænkede – og det uanset, om der er tale om udenlandske - eller danske gerningsmænd. Enhver henvendelse vil selvfølgelig blive taget meget alvorligt, siger Claus Nørgaard.

I dag har politiet holdt et møde med asylcentret i Thisted. For ud over mere patruljering vil politiet forbedre kommunikationen med både kommune, centerledelse, Udlændingestyrelse, restauratører og andre samarbejdspartnere.

Her kan I se et indslag, som TV MIDTVEST bragte tirsdag den 12. januar 2016:

 

1:58
Grupper af asylansøgere har skabt utryghed i Thisteds natteliv. Nu sætter kommunen ind med en række tiltag efter at flere af de udenlandske mænd har været nærgående over for danske kvinder