Politiet løb tør for peberspray

Politiets peberspray kom på overarbejde, da en ellers fredelig Morsø Festival natten til lørdag blev forstyrret af en gruppe voldelige mænd.

Morsø Festival forløb overordnet set ganske fredelig i løbet af weekenden. Men natten til lørdag måtte lokalpolitiet i Thisted alligevel rykke ud til festivalen, hvor en gruppe voldelige mænd ikke kunne styre temperamentet. 

Bid og halsgreb

- Vi kender ikke årsagen til deres opførsel, men vi ved, at vagterne på festivalen måtte gribe ind og tilkalde vores assistance, da denne mindre gruppe blev voldelige. En vagt blev bidt, og der blev taget halsgreb på en af vores betjente, forklarer Henrik Jensen fra lokalpolitiet i Thisted.

Politiet måtte ty til den stærke peberspray i forsøget på at få styr på uromagerne. Men sprayen rakte ikke så langt.

En anholdt

- Vi måtte bruge peberspray i mere end ét tilfælde, og vi løb simpelthen tør for peberspray. Dét sker altså ikke så tit, forklarer Henrik Jensen.

Én blev anholdt ved urolighederne, fordi han var så beruset, at betjentene vurderede, at han skulle sove branderten ud i detentionen. Han og 4-5 andre bliver sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.