Politiet jagtede vanvidsbilist i 50 minutter: Kørte 150 km/t gennem byen

​En voldsom biljagt fandt sted omkring Thisted natten til søndag.

Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Det krævede både tålmodighed og begge hænder solidt plantet på rattet, da politiet klokken 03.25 natten til søndag indledte en hektisk biljagt ved Thisted.

Det fortæller vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, om nattens indsats, som bød på 50 minutter i særdeles højt tempo.

Læs også Motorcyklist død i soloulykke

- Vores patrulje ville af rutinemæssige årsager standse en mand, som kørte med høj fart nord for Thisted, men han nægtede at stoppe.

- Først blev han målt med 140 kilometer i timen gennem Hillerslev, inden han kørte 160 kilometer i timen på landevejen. Og på havnen i Hanstholm lå han og kørte 150 kilometer i timen. Han kørte venstre om i rundkørsler, og han overholdt heller ikke sin vigepligt, forklarer Jens Claumarch.

Efter den lange rundtur i Thy fik jagten en naturlig ende på Klitmøllervej mellem Klitmøller og Thisted, da manden kørte i grøften.

- Han tog turen over en mark og ind igennem et læhegn, hvorefter han til sidst kørte i grøften ved lav fart. Så der skete ingen personskade, lyder det fra vagtchefen.

- Behøver ikke bekymre sig om sit kørekort

Bilisten var en 26-årig mand fra Thisted-egnen, som efter jagten blev taget med ind på stationen for at aflægge en blodprøve. Politiet mistænker, at der kan have været både alkohol og narko involveret i sagen.

- Han behøver ikke bekymre sig om sit kørekort i det næste stykke tid. Hvis han har kørt med den hastighed med både sprit og narko i blodet, og samtidig nægtet at standse, så kan der godt gå nogle år, før han ser sit kort igen, siger Jens Claumarch.

- Det er bemærkelsesværdigt. De fleste standser, når de får besked på det af politiet, men det gjorde ham her ikke.

Politiet forventer at få svar på blodprøverne i løbet af de næste uger.