Politiet advarer efter svindel for stort beløb: - Det burde være børnelærdom

En kvinde fra Bedsted anmeldte onsdag svindel for 230.000 kroner til lokalpolitiet i Thisted. Svindlen er foregået over telefonen.

En 50-årig kvinde fra Bedsted modtog i tirsdags et opkald, der endte med at koste hende 230.000 kroner. Opkaldet var nemlig fra en svindler, som udgav sig for at være fra NETS.

quoteNETS ringer aldrig rundt, punktum

Karl Tange, lokalpolitiet i Thisted

Kvinden i røret forklarede, at de havde bemærket en række usædvanlige reservationer af større beløb til en netadresse i Korea. Hele syv gange 18.000 kroner stod hun ifølge svindleren til at miste - medmindre hun altså udleverede sine Nem-ID oplysninger, hvilket hun gjorde.

- Det burde være børnelærdom, at det gør man ikke over telefonen, siger Karl Tange fra lokalpolitiet i Thisted.

Tricket er nemlig velkendt hos politiet, men beløbets størrelse er dog noget over normalen.

- Hun er særligt uheldig, fordi hun har så mange kontanter stående på en konto, der kan hæves fra. Normalt overfører de fleste til andre og låste konti eller investerer pengene, siger Karl Tange.

Svært at opklare

Det store beløb får også politiet til endnu engang at advare mod svindlerne, der udgiver sig for at være fra NETS eller en anden offentlig myndighed. 

- Man må kun udlevere det personligt til ens bankrådgiver, der kan man blive bedt om det, ellers ikke. Og NETS ringer aldrig rundt, punktum, siger Karl Tange.

Og er man først blevet svindlet, skal man nok ikke gøre sig store forhåbninger om at få det stjålne beløb at se igen.

- Man kan se, at pengene er delt ud på flere konti i flere banker, så det er svært at opspore, siger Karl Tange.

Digitaliseringsstyrelsens gode råd til at undgå svindel: