Pokalmodstander fundet: FC Thy Thisted møder Brøndby i finale

Brøndbys kvinder besejrede HB Køge i pokalsemifinalen og møder FC Thy-Thisted i slutkampen.

Det bliver Brøndby og FC Thy-Thisted, der får hovedrollerne, når pokalfinalen i kvindefodbold skal spilles store bededag.

Brøndby tog søndag det sidste skridt ved at vinde returkampen i semifinalen på udebane over Kvindeligaens tophold, HB Køge, med 2-1. Brøndby vandt også det første opgør med 4-2 og går altså videre med samlet 6-3.

Med en sejr over Odense spillede FC Thy - Thisted Q sig lørdag i pokalfinalen for andet år i træk.

Træner Per Nielsens tropper var hurtige til at sætte tingene på plads med to scoringer inden for returkampens første 17 minutter.

Først bragte Chirine Lamti Brøndby på 1-0, og kort efter fordoblede Agnete Nielsen gæsternes føring. Derefter havde HB Køge brug for fire scoringer for blot at fremtvinge forlængelse, men mere end Madalyn Pokornys reducering til 1-2 sidst i første halvleg blev det ikke til.

Mulighed for revanche

Finalemodstanderen, FC Thy-Thisted, spillede sig allerede lørdag videre til finalen ved at slå Odense Q med 3-0. Thyboerne havde vundet den første kamp med 3-1 og er dermed klar til pokalfinalen for andet år i træk.

Malene Sørensen, Sarah Dyrehauge Hansen og Amalie Gravesen stod for de tre scoringer i returkampen, der sikrede holdet en finalebillet.

FC Thy-Thisted får dermed mulighed for at revanchere sidste års finalenederlag til FC Nordsjælland.

/ritzau/