Plejecenter arver en formue: Skal bruges på tant og fjas

Et plejecenter i Thisted har arvet en formue, som skal bruges på tant og fjas. Tirsdag begyndte de med en storslået gallafest.

Det skal være sjovt at være gammel – også når man er på plejehjem. Og selvom det er tirsdag, kan man godt finde sit fineste tøj frem og sætte sig til bords til en 3-retters menu.

Forberedelserne til en helt igennem spektakulær aften på Dragsbækcentret i Thisted begyndte ganske tidligt i morges for beboerne.

quoteArven er af en sådan størrelse, at vi kun lige har startet festen.

Lotte Bloch, områdeleder på Dragsbækcentret og Klitrosen

- Jeg har været til frisør for at få sat håret, det skal se godt ud, griner Inge Nielsen, der længe har set frem til den her dag.

Det er ikke kun hos hende, den får hele armen. Hos Jens Jørgen Larsen er flere beboere dukket op til førfest, inden den store går i gang.

 
 
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

På parkeringspladsen triller limousiner ind med flere af gæsterne, inden de træder ind på den røde løber i kjoler og jakkesæt.

Og på scenen efter den tre-retters menu optræder de største kunstnere på de kanter. Johnny fra Kandis og Bjørn fra Bjørn og Okay.

- Vi har før hold galla i lille skala, og det her er galla for max gas. Alle sejl har været sat for at det her skal blive en fest, der aldrig bliver glemt, siger Lotte Bloch, der er områdeleder på Dragsbækcentret og Klitrosen.  

Penge øremærket tant og fjas

Aftener og dage som denne er der normalvis ikke mange af på et kommunalt plejecenter, men fremover kommer der endnu flere på Dragsbækcentret i Thisted.

Det skyldes et afdødt ægtepar, der boede på Dragsbækcentret inden deres død. De har testamenteret en formue til plejecentret, som alle er øremærket tant og fjas.

- Arven er af en sådan størrelse, at vi kun lige har startet festen, siger Lotte Bloch.