Personlig film skal hjælpe børn i sorg

En ny kortfilm inspireret af instruktørens egne oplevelser skal hjælpe børn med at bearbejde sorgen efter et tab. Optagelserne er i fuld gang i Hanstholm.

Hanstholm danner i øjeblikket ramme om optagelserne til en ny kortfilm, som en lokal instruktør står bag. En kortfilm, som er en personlig fortælling om det at arbejde med sorg i børnehøjde.

quoteJeg havde en moster, som var en anden mor til os, som jeg mistede, da jeg var 12 år gammel. Den periode var sådan lidt tab af uskyld. Det var der, jeg prøvede at få døden tæt på livet, og det var ret svært at forholde sig til.

Albert Sverrisson, instruktør

Filmen er inspireret af instruktøren Albert Sverrissons egne oplevelser om det at være barn og miste en nær til døden.

- Jeg havde en moster, som var en anden mor til os, som jeg mistede, da jeg var 12 år gammel. Den periode var sådan lidt tab af uskyld. Det var der, jeg prøvede at få døden tæt på livet, og det var ret svært at forholde sig til, siger Albert Sverrisson.

Hovedkarakter på samme alder

Næsten samme alder er hovedkarakteren i filmen "Leger børn i himlen".

Emilia Aradottir spiller Maja på 10 år. I filmen mister hun sin lillebror, men har svært ved at forstå det, og de leger stadig sammen i fantasien.

Den unge skuespiller spiller over for sin rigtige lillebror, og hun kan ikke forestille sig at miste ham.

- Det kan jeg slet ikke forestille mig, for han er der jo hele tiden. Jeg er jo vant til, at han hele tiden er der, og vi laver de fleste ting sammen, siger Emilia Aradottir.

Filmen skal hjælpe andre

Instruktøren, som nu bor i Aalborg, håber med filmen at kunne hjælpe andre børn til at bearbejde sorgen.

- Som voksen ved vi jo, at verden er uretfærdig, og at ting sker, men som barn så er det slet ikke til at forstå. Jeg vil egentlig gerne prøve at se, om man kan hjælpe børn til at forstå, hvad det er igennem det her, siger Albert Sverrisson.

Filmen har premiere den 9. november ved Nordisk Filmfestival i Frederikshavn.

Kortfilmen bliver optaget i og omkring en bunker i Hanstholm.