Pædagog sigtet for bål-ulykke

Pædagogen, der er ansvarlig for bålulykken i Thisted, er nu sigtet for uforsigtig omgang med ild og brandbare væsker.

Der er nu rejst sigtelse mod den pædagog, der er ansvarlig for bålulykken i Thisted i januar. Det oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Ved ulykken blev 6-årige Magnus alvorligt forbrændt i ansigtet.

Anklagemyndigheden har besluttet, at sigte pædagogmedhjælperen efter beredskabslovens paragraf 71, som handler om uforsigtig omgang med ild og brandbare væsker. Det er han fordi, anklagemyndigheden vurderer det som uforsigtigt, at han har hældt rensebenzin på bålet.

Anklagemyndigheden har vurderet, at pædagogmedhjælperen ikke har handlet groft uforsvarligt med henblik på at skade andre. Derfor er han ikke blevet sigtet efter straffeloven.

Havde ikke mere tændvæske Ifølge anklagemyndigheden kunne pædagogen ikke få gang i bålet. Derfor ville han hente noget tændvæske. Men da der ikke var mere tændvæske tilbage i SFO'en, hentede han i stedet en dunk med rensebenzin.

Pædagogen bad børnene gå lidt væk fra bålet, og så hældte han en lille smule rensebenzin på bålet. I mellemtiden var 6-årige Magnus, ifølge anklagemyndigheden, kommet tættere på igen, og et stikflamme fra bålet ramte ham.

Ringede 112

Efter ulykken var der tvivl om, hvorvidt pædagogerne havde ringet til alarmcentralen. Det slår anklagemyndigheden nu fast, at de gjorde.

- Vi kan se, at den sigtede ringede 112, men kort efter lagde han på. Det gjorde han fordi han kom i tanke om, at det var sygehuset han skulle have fat i. Så han ringede direkte til akutmodtagelsen, siger advokaturchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Christian Højgaard.

Ifølge anklagemyndigheden var den 6-årige under relevant behandling lige fra ulykken skete.

Sigtelsen giver en bøde på 800 kroner, som pædagogmedhjælperen har accepteret at betale.