Overblik: Kollerups boligsag

I dag afgør Folketingets øverste ledelse, om og hvilke konsekvenser Simon Kollerups boligsag skal have for folketingspolitikeren fra Thy.

Simon_Kollerup.jpg

I eftermiddag er Simon Kollerups boligsag på dagsordenen på et møde i Folketingets Præsidium. Forud er gået en flere uger lang sag om mulig boligsnyd.

Her kan du få et overblik over sagen:

8. februar 2015:

Sagen tog sin begyndelse, da Ekstra Bladet mente at kunne afsløre, at den socialdemokratiske Simon Kollerup i flere år modtaget har mere end 30.000 kroner skattefrit om året for dobbelt husførelse, idet han har folkeregisteradresse i Thy. Samtidig har han haft en folketingslejlighed stillet til rådighed i København.

Men ifølge Ekstra Bladets oplysninger bor og lever Simon Kollerup reelt sammen med sin kæreste og parrets to børn i en ejerlejlighed på Christianshavn. Kæresten står ifølge Ekstra Bladets oplysninger alene på skødet, men de tinglyste lånedokumenter viser, at Simon Kollerup er medunderskriver på realkreditgælden.

"Der er ingen sag"

Samme aften stillede Simon Kollerup (S) op til et live-interview på TV MIDTVEST, efter kritikken dagen igennem havde haglet ned over ham i sagen om dobbelt husførelse.

- Jeg er da træt af den her sag. Jeg ville meget hellere have siddet i den her stol og have snakket om, hvordan vi kunne udvide Hanstholm Havn eller redde Næssundfærgen, startede han interviewet.

Han afviste på det pureste, at han har brudt reglerne i sagen. Og Simon Kollerup valgte umiddelbart inden Ekstra Bladets afsløring at opsige Folketingets lejlighed, og han udtalte i øvrigt, at der efter hans mening ikke er nogen sag.

Sagen for Folketingets øverste ledelse

Men dét er ikke godt nok, lød det fra Enhedslistens Per Clausen, der er medlem af Folketingets Præsidium. Han vælger derfor at forelægge sagen for Folketingets Præsidium.

- Hvis han i realiteten har boet sammen med sin kæreste og sine børn, så skulle han selvfølgelig fra dag ét have droppet lejligheden fra Folketinget, og samtidig droppet det her tilskud. Alt andet er i strid med hele idéen bag Folketingets boligordning, sagde Per Clausen til Ekstra Bladet.

11. februar 2015:

På et bestyrelsesmøde hos Socialdemokraterne i Thisted-kredsen, som dækker både Mors og Thy, blev parterne efter en grundig redegørelse fra hovedpersonen selv enige om, at der er fuld opbakning og tillid til Simon Kollerup, efter der har været fokus på hans såkaldte boligsag.

- Vi har fortsat 100 procent opbakning og tillid til Simon Kollerup. Han er en, som vi ser meget i lokalområdet, og han brænder for Mors og Thy, oplyste kredsformand Lisbet Brun efter mødet.

13. februar 2015:

Simon Kollerup satte ord på det, han betegnede som én af de hårdeste uger i sit politiske liv.

- Det er klart, at når man er en offentlig person, skal man kunne stå sådan noget her igennem. Men det har været hårdt, både for mig og min familie, lød det fra det socialdemokratiske folketingsmedlem.

På spørgsmålet om, om der var noget, han gerne ville have gjort anderledes, lød svaret:

- Selvfølgelig kunne jeg da have haft lyst til at sige den her lejlighed op for en måned siden, fordi jeg kan godt kan se, at jeg har brugt den mindre og mindre, svarede Simon Kollerup blandt andet.

25. februar 2015: 

I dag bliver der så formentlig sat et punktum i sagen, når Folketingets Præsidium afgør, om Simon Kollerup har handlet forkert i sagen. De kan som Folketingets øverste ledelse udtale en kritik af Kollerup og en sådan kritik kan betyde, at Simon Kollerup bliver nødt til at  tilbagebetale de tusindvis af kroner, han har modtaget for dobbelt husførelse.

Folketingets Præsidium består af Folketingets formand - og Simon Kollerups mangeårige mentor, Socialdemokratiets Mogens Lykketoft, Enhedslistens Per Clausens, Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard, Venstres Bertel Haarder og Lone Loklindt fra det Radikale Venstre.

Der forventes at falde afgørelse på et møde i dag mellem klokken 15 og 17. Hør Kollerups reaktion i vores udsendelse 19.30.