Østerild-protest inden skoven falder

Forud for næste uges træfældning i Østerild demonstrerede omkring 250 personer i dag i plantagen.

Efter i dag den 15. juli kan skovfældningen begynde i Østerild Klitplantage begynde. Det fik omkring 250 demonstranter til møde op i skoven. Demonstrationen havde to formål; at vise, at der stadig er modstand mod vindmølle-testcenteret, og at der er utilfredshed med at træfældningen begynder, mens der stadig er en klage, som EU stadig mangler at tage stilling til.

- Vi viser verden at modstanden ikke er falmet - det er tværtimod vokset, så jeg tror det nytter noget fortæller Lene Flarup, der var en af arrangørerne af demonstrationen.

Ved demonstrationen var der taler, sang og dans. Arrangørerne understreger, at det var vigtigt for dem, at demonstrationen forløb fredeligt. Det gjorde den også. Men det er ikke alle der er utilfredse med det kommende testcenter

- Det er vigtigt for området, at vi er klar til at tage imod alt, hvad der måtte være af muligheder for at skabe udvikling, mener Peder Schjødt-Pedersen, der er formand for Thisted Handels- og Industriforening.

Der var også mødt flere internationale demonstranter op i Østerild i dag. Der er endnu ikke offentliggjort en dato for, hvornår træfældningen begynder i Østerild, men planen er, at de går i gang en af de nærmeste dage.

Lørdag morgen begynder træfældningen i Østerild - i dag mødtes hundredevis i demonstration mod vindmølletestcenteret.