Østerild besigtiget

Medlemmerne af Statens ekspropriations kommission var i dag for første gang på besigtigelse i det planlagte vindmølle-testcenter-område i Østerild.

Medlemmerne og Kommissarius skulle ved selvsyn se området - men også stå ansigt til ansigt med de frustrerede grundejere, der risikerer ekspropriation.

Grundejerne havde kæmpet for at få aflyst besigtigelsen, fordi EU har stillet spørgsmål til regerigen vedrørende sagen, men det fik ikke kommissarius Mette PLejdrup Nielsen til at ryste på hånden.

Skulle se området

Det er kommisionen, der skal afgøre detaljerne i ekspropriationerne, men i dag kom der hverken tal eller andre detaljer på bordet. Til stor skuffelse for de indvolverede grundejere.

- Nu er vi mere forvirrede, og vi ved endnu mindre, hvad vi skal gøre, lød det i dag fra Jochum Kirsebom, der er blandt de utilfredse grundejere.

Se indslag fra dagens besigtigelse her

Tidligere aflyst

Besigtigelsen var oprindeligt planlagt til november sidste år, men blev aflyst i 11. time, da det kom frem, at  beslutningen om at et etablere et nationalt vindmølletestcenter i Østerild var taget på et forkert grundlag. Miljøminister Karen Ellemann erkendte, at der var begået en alvorlig fejl i sagsbehandlingen, og sagen måtte igennem Folketinget igen.

Det fulde overblik over ekspropriationerne ventes først at være klar efter sommerferien.

Se tidligere indslag om sagen her:

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Miljø.