Organisationer i kystkommuner går sammen: Vil være størst på vandsport

To vestjyske organisationer har store planer om at udnytte det potentiale, der ligger i den flere hundrede kilometer lange vestkyst.

Et nyt samarbejde mellem Friends of Cold Hawaii i Thy og vandsportsfestivalen WATERZ i Hvide Sande skal løfte interessen for vandsport langs den jyske vestkyst. Det skriver de to organisationer i en pressemeddelelse. 

- Vi skal blandt andet samarbejde, når vi laver store events. Målet er at løfte vandsporten i Thisted og RIngkøbing-Skjern Kommuner både for dem, der bare dyrker det for sjov - altså bredden, men også når det kommer til eliten, siger Rasmus Fejerskov, der er formand for Friends of Cold Hawaii i Klitmøller.

Det er vidensdeling og events, der vil være omdrejningspunkterne i det nye samarbejde, der allerede er skudt i gang. Og selvom de to organisationer primært opererer i hver sin kommune og hvert sit område, så ser de et stort potentiale i at arbejde sammen i stedet for at konkurrere om de samme gæster. 

- Vi er ikke på den måde konkurrenter, og jo mere fokus vi får på vandsport på hele Vestkysten, jo flere besøgende og turister trækker vi til Vestkysten. Det gavner os alle - lige fra sommerudlejere, restauranter, over købmænd, serviceerhverv, surfskoler og mange andre, siger Rasmus Fejerskov.

Den tankegang og forventning deler de i Ringkøbing-Skjern. 

- Vi kan jo se, at den udvikling Cold Hawaii satte i gang i starten af 90´erne nu er ved at brede sig til vores område. Og det er klart, at vi selvfølgelig vil trække på de gode folk i Thy for at undgå at lave nogle af de samme fejl, de måske har været igennem, siger Katrine Kock Frandsen, der er projektleder på WATERZ.dk i Hvide Sande. 

De to organisationer vil blandt andet samarbejde under Cold Hawaii PWA World Cup'en, der afvikles i september, og WATERZ, der ligeledes løber af stablen i starten af september. 

TV MIDTVEST har tidligere lavet dette indslag, hvor Hvide Sande med inspiration fra netop Cold Hawaii ville bruge vandsporten til at komme på verdenskortet.