Økomælk fra Snedsted præmieres

Thise Mejeri producerer mælken fra Snedsted, som nu har vundet Børsens Smagspris 2016
Thise Mejeri producerer mælken fra Snedsted, som nu har vundet Børsens Smagspris 2016

Økologisk gårdmælk fra landbruget Gyrup ved Snedsted har i weekenden vundet Børsens Smagspris 2016. Det skriver Limfjord Update

Prisen gives til Gyrups økologiske sødmælk, som stammer fra køer der græsser i et område af Nationalpark Thy. Mælken forarbejdes af Thise Mejeri og den sælges udelukkende i Irmas butikker.

Det er ægteparret Lisbeth og Nicolaj Nicolajsen der driver det økologiske landbrug i Gyrup. Udover mælk har ægteparret andre specialprodukter på hylderne, blandt andet kød, malt og whisky.

I kampen om Børsens Smagspris 2016 har den økologiske gårdmælk fra Thy være i skarp konkurrence med en lang række andre hverdagsprodukter fra supermarkederne, som et panel af danske kokke har testet.

De seks dommere var: Brian Mark Hansen, Søllerød Kro.  Mark Lundgaard, Kong Hans. Jonas Mikkelsen, Frederiksminde. Francis Cardenau, Le Sommelier. Per Thøstesen Bistro Boheme og endelig Jeppe Foldager fra Alberto K..

Ud af 100 forskellige produkter fandt 11 nåde for dommernes kritiske smagsløg og blev kåret i konkurrencen. Blandt dem altså den økologiske mælk fra Gyrup.