Økokøerne dansede i blæsevejret

Tusindvis af danskere kunne søndag se de økologiske køer danse af begejstring, da de blev lukket på græs efter en vinter i stalden.

I dag gav de økologiske køer traditionen tro en forårskåd danseopvisning.

På gården Gyrup ved Snedsted var omkring 1.700 mennesker mødt op for at se køerne komme på græs. Det er tredje gange, gården holder økodag, og her fik 155 malkekøer græs under klovene søndag.

På gården bliver mælken dagligt afhentet af Thise Mejeri, og til økodagen blev der serveret økologiske smagsprøver af mejeriets produkter blandt andet Thybo-osten og ”Gyrup Gårdmælk”, som vandt Børsens Smagspris 2016.

- Det er rigtig dejligt. Der er masser af mennesker, og solen skinner. Køerne er kåde, og når lågen går op, begynder de at slå flikflak helt inde fra stalden og ud. Det er virkelig dejligt at se, og det er højdepunktet, siger landmand Nicolaj Nicolaisen, der har gården Gyrup.

65 økologiske gårde over hele landet inviterede i år til økodag. Økodagen blev holdt første gang i 2005, og begivenheden har nu udviklet sig til den største nationale fødevare- og landbrugsbegivenhed i Danmark. Antallet af deltagere er steget fra 10.000 det første år til 237.000 sidste år.

TV MIDTVEST sender 28 minutter fra køernes forårsfest på Gyrup i aften kl. 19.55 på TV MIDTVEST Mokka.

FAKTA


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.