Nyt museum til Thy efter kæmpe milliondonation

Museum Thy får et helt nyt museum, der bliver indrettet med udstillinger om Thy’s kulturhistorie.

44,5 millioner kroner - så mange penge har Aage og Johanne Louis-Hansens Fond doneret til Museum Thy, og de penge realiserer drømmen om et museum, der skal fortælle Thy’s historie.

quoteDet er utrolig glædeligt, at vi nu kan realisere drømmen om en tidssvarened formidling af vores fantastiske kulturarv.

Jytte Nielsen, leder, Museum Thy 

- Det er utrolig glædeligt, at vi nu kan realisere drømmen om en tidssvarende formidling af vores fantastiske kulturarv, udtaler museets leder Jytte Nielsen i en pressemeddelelse.   

Navnet på det nye museum bliver enkelt og ligetil – nemlig Nyt Thisted Museum, og det kommer til at ligge i nogle gamle bygninger på Jernbanegade i Thisted. Bygningerne blev købt af fondet til 12,5 millioner kroner, og derudover har de doneret 32 millioner, så det nye museum kan renoveres og indrettes.

- Det er med en stor taknemmelighed over for fondet, at vi kan få visionerne om et nyt museum til at blive til virkelighed, og både jeg og museets medarbejdere ser frem til den proces, der nu går i gang, udtaler Jytte Nielsen.

100.000 historiske genstande

Nyt Thisted Museum kommer til at rumme mere end 100.000 genstande. De skal være med til at fortælle historien fra stenaldertiden til nutidens iværksætterkultur i Thy. Udover at være til for lokalbefolkningen og turister, håber museet også på at kunne give skolebørn mulighed for at lære om fortiden i Thy.  

- Det er med stor glæde, at Aage og Johanne Louis-Hansens Fond på denne måde kan bidrage til, at Thisted som by og Thy som landsdel får et revitaliseret kulturhistorisk samlingspunkt, udtaler fondet i pressemeddelelsen.

Thisted Kommunes har også givet tilsagn om at støtte museet med fem millioner kroner.