Nyt løb i naturskønne omgivelser kombineret med masser af mad: - Det er gået over al forventning

Lørdag løb det allerførste Nordic Food Run af stablen på Mors, hvor løbere og over 500 gæster også kunne se frem til et madmarked.

Det er Nordic Food College og løbeklubben ’Pinen & Plagen’, der står bag arrangementet.
Det er Nordic Food College og løbeklubben ’Pinen & Plagen’, der står bag arrangementet.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

Grønne marker, skov, vand og et madmarked var dagens udsigt for 87 løbere, der for første gang deltog i Nordic Food Run på Mors.

Det nye løb i naturskønne omgivelser skulle give deltagerne mulighed for at kombinere en løbetur med en lokal fødevareoplevelse.

Det er Nordic Food College og løbeklubben ’Pinen & Plagen’, der står bag arrangementet.

- Hovedårsagen er, at da vi oprettede konceptet Nordic Food College, havde vi en masse tanker om, hvordan vi kunne udvikle det, og i det koncept tænkte vi også sundhed ind i det, så det blev til Nordic Food Run, siger Jonas Korsgaard, der er forstander og uddannelseschef for Nordic Food College.

Det var vigtigt for arrangørerne, at alle kunne være med, så derfor var der både børneløb på 1 kilometer, løbe- og gå-distancer på 7 og 14 kilometer samt en halvmaraton på 21 kilometer.

Elever laver mad til løberne

Sidste år blev der afholdt høst- og madmarked, men det er første gang, at løbet også er en del af dagen, så arrangørerne var spændte på, hvordan arrangementet ville forløbe.

- Det har vist sig at være en bragende succes, og vi er glade for, at vi kan være omdrejningspunkt for en dag her på Mors. Det er gået rigtig, rigtig godt, det er gået over al forventning, der har allerede været over 500 gæster, og det er langt mere end forventet, siger Jonas Korsgaard.

I alt var 14 madboder sat op til madmarkedet, og her kunne eleverne blandt andet lave mad.

- Eleverne kan få lov til at lave mad til løberne, og samtidig får de lov til at fortælle om deres skole, siger han.

Høst- og madmarkedet blev afholdt i samarbejde med Regional Madkultur Thy-Mors, så gæsterne kunne få mulighed for at møde nogle af de mange passionerede mad- og fødevareproducenter fra Thy og Mors.