Nyt kirurgisk sengeafsnit indviet i Thisted

Borgerne var inviteret på besøg til indvielse af nye kirurgiske sengeafsnit på Regionshospitalet i Thisted.

Torsdag var der åbent hus på Regionshospitalet Nordjylland i Thisted. Her var der blandt andet indvielse af det nyeste kirurgiske sengeafsnit.

Åbent hus-arrangementet afslutter fire års gennemgribende renovering af de gamle dele af hospitalet.

- Vi har på hospitalet i Thisted en tradition for, at vi med mellemrum byder alle i vores nærområde inden for til åbent hus - og vores patienter og pårørende og andre interesserede har heldigvis også en tradition for at dukke op og se os indefra. For fire år siden, da vi holdt åbent hus i forbindelse med åbningen af vores nye akutmodtagelse til 130 millioner, kom der mere end 4000 - og det må der også gerne denne gang, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen.

Investeringerne i Thisted fortsætter

Den gennemgribende renovering, som fulgte efter åbningen af den nye akutmodtagelse, betyder, at der nu er mulighed for at se en helt ny operationsgang, en række nye sengeafsnit, nye ambulatorier, en ny automatisk sengevasker, en tøjautomat, der hver dag tildeler de ansatte tøj i deres egen størrelse.

Desuden var der mulighed for at høre nærmere om moderne dagkirurgi, hvor patienter tager hjem samme dag, diverse skanninger, smertelindring, anæstesi og hospitalets servicefunktioner, som får et travlt hospital til at hænge sammen og fungere i hverdagen.

- Nok har vi i Thisted haft vores udfordringer med at tiltrække det antal læger, der var ønskeligt, men Regionsrådet har hele tiden investeret i at udvikle hospitalet i Thisted. Og vi glæder os også over, at Regionsrådet igen i dette forår har vedtaget en stærk og solid plan for Fremtidens Thisted - altså vores hospital i Thisted, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen.

- Det er vigtigt, vi er åbne og viser frem, både hvad vi kan, men også hvad for nogle udfordringer vi har. Man skal være ualmindelig dygtige til det almindelige. Det er i korte træk det, det går ud på og så sikre, at det, som de fleste fejler og har brug for, er i nærheden, siger Ulla Astman, regionsrådsformand, Socialdemokraterne, Region Nordjylland.

Flytter flere funktioner til Thisted

Den plan betyder også, at stadig flere funktioner flytter tættere på patienterne i Thy, Mors og Jammerbugt - som kan spare ture til Aalborg og Viborg.

- Vi har allerede skabt et hjertemedicinsk daghospital i Thisted, vi har skabt et nyt reumatologisk tilbud - og i løbet af efteråret åbner vi også et børnetilbud i Thisted, siger Henrik Larsen.

Omkring 1000 kiggede forbi for at se den nye afdeling på Regionshospitalet i Thisted torsdag aften.

Torsdag var en festdag for Regionshospitalet i Thisted, som havde indviteret borgerne på besøg.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.