Nyt brygværk til 30 millioner kroner skal brygge mere øl

Thisted Bryghus tog i dag første spadestik til et nyt brygværk, der skal sikre, at øl-produktionen kan følge med efterspørgslen.

Den nye bygning bliver på 500 kvadratmeter og kommer til at ligge i forbindelse med de eksisterende bygninger på Bryggerivej i centrum af Thisted. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Sådan kommer Thisted Bryghus nye bryggeribygning til at se ud. Foto: Thisted Bryghus

Det nye brygværk forventes at blive taget i brug den 1. december i år. Foto: Thisted Bryghus

1 af 3

Der skal brygges mere øl i Thisted, og i dag tog Thisted Bryghus første spadestik til en ny tilbygning, som skal sikre bryggiet i fremtiden. 

Tilbygningen skal indeholde et nyt brygværk, som skal erstatte det gamle, som har mere end 60 år på bagen. Det nye brygværk skal dermed løse et af bryggeriets helt store problemer - nemlig at de ikke kan følge med efterspørgslen.

- Det nuværende anlæg er slidt og det er også her, vi har vores flaskehals: vi har udfordringer med at få brygget det øl, vi har brug for, siger administrerende direktør Aage Svenningsen.

Det var bestyrelsesformand Verner Jensen, og borgmester Ulla Vestergaard (A), der tog første spadestik til den 30 mio. kroner dyre udvidelse.

Sådan kommer Thisted Bryghus nye bryggeribygning til at se ud. Foto: Illustration, Thisted Bryghus

Produktionen skal optimeres

De sidste otte år har bryggeriet været i en god udvikling og er gået fra at være en lokal leverandør til at være landsdækkende, og derfor er efterspørgslen steget.

Den nye bygning skal indeholde maltlager og brygværket, og der bliver lavet en gangbro, så bryghusets gæster kan opleve, hvordan Thisted Bryghus brygger godt øl.

- Vi er i disse år i gang med en løbende proces, der handler om at optimere vores produktionsapparat, at få udskiftet udstyr, der er slidt samt få udstyr ind i virksomheden der gør, arbejdsgangen bliver nemmere og dermed også mere konkurrencedygtig, siger Aage Svenningsen og fortsætter: 

- Tilbygningen er en el af en masterplan for bryggeriet, der giver os overblikket over og fortæller os, hvilke fremtidige investeringer, der skal til for, at vi står med et fremtidssikret bryggeri.

Borgmester Ulla Vestergaard (A) tager sammen med bestyrelsesformand Verner Jensen første spadestik til den 30 mio. kroner dyre udvidelse. Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

Det gamle brygværk bliver også skiftet, så der kan brygges endnu mere øl i Thisted - fra cirka 3,5 millioner liter øl i dag til godt 6 millioner liter, når det nye anlæg er fuldt udbygget. Noget, som Thisteds borgmester glæder sig over.

- Der er noget unikt ved bryghuset i Thisted, så det er suverænt, at de nu investerer. Bryghuset er med til at fortælle historier om Thy på den måde, de arbejder på, men også i den måde, de brygger på og fortæller historier om nationalparken og andre steder i området, siger Ulla Vestergaard (A), der er borgmester i Thisted Kommune.

Det nye brygværk forventes at blive taget i brug den 1. december i år.

00:57

Aage Svenningsen, administrerende direktør hos Thisted Bryghus, fortæller om udvidelsen af bryggeriet.

Luk video
01:50

Thisted Bryggeri er så slidt, at de bygger en helt ny produktionshal.

Luk video