Nye vindmølleplaner: Protestgruppe gør klar til kamp

En lodsejer har søgt om tilladelse hos Thisted kommune til at opføre 14 vindmøller nær Bulbjerg. Det har vakt liv i en gammel protestgruppe.

Tirsdag den 15. august er der byrådsmøde i Thisted. På programmet er blandt andet et forslag fra lokale lodsejere om at rejse 14 kæmpevindmøller nær Bulbjerg i det nordvestlige hjørne af Thy. Det har vakt liv i en protestforening, som ellers har ligget i dvale de seneste år.

- Det vil være totalt ødelæggende og er en rigtig dårlig ide. Det er hele Danmark, der har en naturskat her, og man må prøve at forklare folk, at det er værd at værne om, siger Per Erling Nielsen, som er bestyrelsesmedlem i Foreningen mod kæmpevindmøller ved Bulbjerg.

Thisted Kommune har 22 konkrete forslag fra lokale lodsejere liggende på bordet. Forslagene handler om at rejse vindmøller flere steder i kommunen.  

Et værdifuldt område

Et af forslagene gælder altså de 14 kæmpevindmøller i området ved Glæde nær Bulbjerg, og selvom intet er besluttet endnu, gør protestgruppen Foreningen mod kæmpevindmøller ved Bulbjerg klar til kamp.

- Man har i Thisted Kommune iværksat en kæmpeplan, som skal gøre det muligt for byrådet at vælge mellem et stort antal vindmølleplaceringer med et kæmpe antal møller. Vi vil gerne forsvare området mod de mennesker, som ikke forstår, hvor værdifuldt det er. 

Lodejerne selv maner til ro og opfordrer til en ordentlig debat.

- Jeg har fuld respekt for, at folk er oppe på tæerne, når der skal træffers store beslutninger i Thisted kommune. Men jeg opfordrer til, at det gøres med fornuft, siger lodsejer Børge Hove.

Har stoppet mølleplaner før

Den 200 medlemmer store protestforening har indkaldt til stormøde d. 24. juli, og politikerne kan allerede nu se frem mod protester fra Bulbjerg, når der indkaldes til byrådsmøde den 15. august. 

Tilbage i 2013 forpurrede gruppen en plan om at opføre tre kæmpevindmøller i Lild Plantage, som ligger få hundrede meter fra det sted, der igen er på tegnebrættet.

 

En gruppe lokale grundejere ved Bulbjerg vil kæmpe imod en gruppe lodsejere, der vil opføre 14 kæmpevindmøller nær Bulbjerg.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.