Nu rykker politiet ind i Østerild

Naturstyrelsen har bedt om politiets assistance, så rydningen af Østerild Plantage kan begynde.

Så fik Naturstyrelsen nok af aktivisterne i Østerild. Politiet er nu blevet bedt om at hjælpe til, så rydningen af Østerild Plantage kan blive gennemført.

- Det er jo sådan at vi igen her til morgen stille og roligt forsøgte at komme ud, og komme i gang med vores arbejde. Vi har konstateret, at vi stadig er udsat for blokade, og derfor har vi nu rettet henvendelse til politiet i Thisted, og bedt om deres hjælp, siger skovridder Ditte Svendsen.

Vil afspære området

Østerild Plantage er et stort område, der kan være svært at kontrollere. Derfor vil politiet nu spærre et mindre område af, så rydningen kan gå i gang der.

Arbejderne bakker op

På grund af sikkerheden mener skovarbejdernes fagforbund, at det i denne situation er okay med politibeskyttelse.

- Alternativet er jo forfærdeligt at tænke på, hvis der skulle ske noget med nogen af personerne i skovområdet. Så derfor kan man sige, at vores medlemmer kan arbejde under betydelig trykkere forhold uden at skulle risikere at udøve skade på andre borgere eller andet, siger næstformand i 3F Thy-Mors Lars Christensen.

Aktivisterne lader sig ikke skræmme

Den kommende politiindsats gør ikke indtryk på aktivisterne.

- Så blokerer vi. Så sætter vi os ned. Og der er jo mange folk at bære lang vej ud af en skov. Og der er flere, hvor de kommer fra, siger Frans Bølling.

Se hele interviewet med aktivisten Frans Bølling her:


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.