Nordlys over Agger

Lars Stokholm filmede i nat nordlys nord for Agger. Se filmen her.

00:10

Det var noget af et særsyn, der mødte Lars Stokholm fra Hurup  i nat.

Mellem midnat og klokken 02.00, sad han klar til at se det usædvanlige lys danse på himlen. Her fangede han flere billeder af nordlys lidt nord for Agger. Det er Lodbjerg Fyr der kan ses nederst i højre hjørne.

 

Ifølge Lars Stokholm selv, så var det formentlig sidste chance for at se nordlys i denne sæson, da de lyse nætter gør det umuligt at se.

 

Fakta om nordlys:

Nordlys også kaldet aurora borealis på latin opstår, når elektrisk ladede partikler strømmer mod området omkring Jordens nord- og sydpol og får luften i en højde på ca. 90-500 km til at gløde.

Det er forstyrrelser i jordens magnetfelt, der får partiklerne til at strømme. Partiklerne har enten været fanget i jordens magnetfelt eller kommer fra solen. Der er altid polarlys omkring nord- og sydpolen, men når der er meget kraftige forstyrrelser i jordens magnetfelt, kan nordlys strække sig helt ned til Middelhavet.
Forstyrrelserne i jordens magnetfelt kan bl.a. opstå, når feltet bliver ramt af enorme skyer af elektrisk ladede partikler, der er skudt ud fra Solen i forbindelse med udbrud.

Kilde: http://planetariet.dk/