Nej til skattestigning

I Midt- og Vestjylland får fem af seks kommuner nej til at hæve skatten næste år. Ringkøbing-Skjern trodser ministeren og hæver skatten alligevel.

Her i landsdelen er det kun Vesthimmerland, der får lov at hæve skatten næste år. Dermed blev det et nej til Thisted, Skive, Favrskov, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern.

Kommunerne har aftalt med regeringen, at de samlet set kun må hæve skatten med en halv milliard, men i kommunernes budgetønsker var der skattestigninger for over to milliarder. Derfor har indenrigsministeriet afvist de fleste kommuners skatteplaner.

Men i Ringkøbing-Skjern vil politikerne trodse regeringen og hæve skatten et helt procentpoint alligevel, også selvom det betyder at kommunen skal betale en stor strafafgift til staten. I 2010 skal kommunen betale 75 procent af skattestigningen i strafafgift, og i 2011 er det 50 procent. Dermed bliver det først i 2012, at borgerne i Ringkøbing-Skjern får fuld valuta for skattestigningen.

Borgmester Torben Nørregaard forklarer, at skattestigningen er nødvendig for at give borgerne det serviceniveau, de forventer. Også selvom de fleste penge forsvinder i første omgang.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.