Natur og bølger skaber over 100 jobs i Thy

Fremgang i turismen i forbindelse med Nationalpark Thy og nye virksomheder i surfermiljøet skaber mange nye jobs i Thy.

Der er også jobs i bølger og natur. Cold Hawaii og Nationalpark Thy har tilsammen skabt over 100 nye arbejdspladser i Thy. Det viser et rundspørge, som DR Midt & Vest har lavet.

I rundspørgen er 70 virksomheder i Thy blevet kontaktet. Af dem vurderer 44 selv, at de har fået flere ansatte, og samlet løber det op i mindst 109 nye arbejdspladser som en direkte følge af udviklingen omkring Cold Hawaii og Nationalpark Thy.

- Hos os har det betydet syv nye arbejdspladser, siger Michael Thinggaard fra Thinggaards Hotel i Hurup. Han fik finansieret en stor udvidelse på 24 værelser takket være naboskabet til nationalparken.

Nye virksomheder i Klitmøller

Men det er ikke kun turismen, der har boomet i Thy. Folk fra surfermiljøet omkring Cold Hawaii har selv skabt mange nye små virksomheder i området. Et eksempel er Incendium Aps i Klitmøller, hvor Thomas Baun er medejer:

- Vi laver streamingsystemer til kunder i hele Nordeuropa. Derfor kunne vi lige så godt arbejde fra Aarhus eller København, men hvorfor gøre det, hvis man kan være i Klitmøller, siger han til DR Midt & Vest.

Det er altså en fremgang i turismen og nye virksomheder i surfermiljøet, som ligger bag de mange nye jobs i Thy.

Tabte arbejdspladser i industrien

Men det kan ikke umiddelbart erstatte de jobs, som Thy fornyligt har tabt i virksomheder som høreapparatfabrikken Oticon og slagteriet Tican, siger Thisteds borgmester Lene Kjelgaard fra Venstre:

- Det kan ikke erstatte de job, vi mister i industrien, fordi det er en anden type arbejdspladser. Men arbejdspladserne i den nye økonomi kan i høj grad kompensere for tabet og skabe et mere varieret arbejdsmarked, som også gør os mere attraktive for nye tilflyttere, siger borgmesteren.