Nabo til psykisk syg: Vi bliver terroriseret!

En ung mand larmer og truer folk i Nordthy. Naboerne råber efter hjælp.

Naboer i Lildstrand i Nordthy råber efter hjælp. De har fået nok af en psykisk syg ung mand, der gennem et halvt år har larmet og truet flere folk i byen.

- Nat og dag terroriserer min overbo hele huset, og hele stranden også faktisk. Jeg kan ikke holde ud at være her i mit eget hjem. Det er nogle gange til klokken to om natten, og nogle gange starter det klokken fire om morgenen, hvor han sidder og råber og går helt amok med sin økse. Det er som at bo på en tosseanstalt, siger Michael Perlmutter, der er mandens underbo.

Manden flyttede ind før jul, og siden har han ifølge naboerne flere gange smadret sin lejlighed. Det seneste er, at han har økset en hel skillevæg ned.

Kommunen skal på banen

Ifølge naboerne har politiet været forbi tre gange for at dæmpe urolighederne. Landsforeningen SIND mener, det er et stort problem, at mange unge mennesker er overladt til sig selv, og SIND kræver nu, at kommunen kommer på banen.

- Der er ikke rigtig nogen, der tager ansvar. Han har ikke noget netværk, og når man ikke har det, så er der ikke nogen til at samle op på en, og så er det jo egentlig kommunen, der skal gå ind og agere forældre eller familie, og det gør de så ikke, siger Jeanette Juul Quaade, lokalformand for SIND Vestjylland.

Men Thisted Kommune mener, de gør, hvad de kan.

- Vi tilbyder at hjælpe, men hvis vedkommende ikke føler, han skal have hjælp, så står vi lidt magtesløse. Hvis vedkommende er til fare for sig selv og andre, så er det politiet eller lægen, der kan gøre noget, siger Peter Sørensen (DF), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune.

Landsforeningen Sind vil tage kontakt til Thisted Kommune for at finde frem til en løsning for den unge mand.