Mystisk mand er flyttet ind på forladt båd: - Jeg har det fint

I begyndelsen af december flyttede en mand ind på en båd, der i flere måneder har stået på grund ud for Agger Tange.

1:49
Det lykkedes TV MIDTVESTs reporter kortvarigt at komme i kontakt med manden, der fortalte, at han kommer fra Tyskland.
Foto: Mette Sonne Rohde, TV MIDTVEST

Det er en sag med flere spørgsmål end svar. 

Eller som Viggo Iversen fra Agger formulerer det.

- Det er lidt af et mysterium. Man bliver lidt nysgerrig.

Men faktum er, at der i flere måneder har ligget en sejlbåd i et lavvandet område i Limfjorden ud for Agger Tange, og at der i de seneste dage har været en mand, der har overnattet i båden.

Båden er af typen Maxi 77 og måler 7,7 meter. 

Hvorfor den er gået på grund på en sandbanke, står hen i det uvisse, men Nordjyske skriver, at en mand, som mange regnede for at være ejeren, i begyndelsen boede i et lille telt på stranden nær den strandede båd. Han takkede pænt nej til de lokale, der tilbød ham hjælp til at få båden trukket fri.

I september gik der rygter om, at der var død person om bord, men den teori blev afkræftet, da politiet sejlede ud og undersøgte båden.

Herefter var der stille omkring den strandede sejlbåd i længere tid, men i begyndelsen december stod det klart, at en mand var begyndt at overnatte på båden.

- Folk går da og studser lidt over, hvad det er for noget, siger Viggo Iversen.

Om manden er identisk med bådens ejer og/eller ham, der var om bord, da båden gik på grund, vides ikke. 

Ikke en sag for politiet

Flere lokale har kortvarigt talt med manden, når han en gang imellem sejler i land i en lille gummibåd, men det har ikke givet mange flere svar. Bortset fra at han ikke er interesseret i hjælp.

- De beskriver ham som ikke specielt meddelsom. Han siger, at tingene er okay, og så kan man jo ikke insistere på at hjælpe folk. Men jeg tænker da, at det må være ubehageligt at bo derude uden adgang til strøm, siger Viggo Iversen.

Det lykkedes TV MIDTVESTs reporter, der stod inde på land, at komme i kontakt med manden ude på båden.

På engelsk forklarede han, at han hedder Claude og kommer fra Tyskland. På grund af høj vandstand ville han ikke sejle ind på stranden til en nærmere snak, men han understregede, at han havde det fint.

Lokalpolitiet i Thisted oplyser til Nordjyske, at bådens ejer formentlig er fra udlandet, men det er ikke en sag, som man har fundet det nødvendigt at undersøge nærmere.