Musikere vil løfte corona-stemningen: - Så længe du synger i fællessang, så er du aldrig helt alene

Det musikalske projekt Sangskatten fra København har hele ugen spillet og sunget med midt- og vestjyder.

I en tid, hvor hverdagen er præget af pandemi, er der hårdt brug for sammenhold. Det mener de i Sangskatten, som er et musikalsk projekt fra VEGA i København.

quoteDer er ingen fester, ingen festivaler, ingenting. Der er da et vakuum, så det her hjælper da med at udfylde lidt af det

Jan Bjerg, afdelingsleder, Cimbria, Thisted

De har i denne uge har rejst rundt med deres husorkester i Midt- og Vestjylland for at skrue op for fællessangen. I en lagerhal i Thisted var de ansatte glade for et kunne stimle sammen om musikken.

- Der er ingen fester, ingen festivaler, ingenting. Der er da et vakuum, så det her hjælper da med at udfylde lidt af det, siger Jan Bjerg, som er afdelingsleder i industrivirksomheden Cimbria i Thisted.

I Sangskatten håber de også på, at de med fællessangen kan bringe glæde og få gang i stemmerne, selvom publikummet er et andet, end musikerne fra København er vant til.

- Man skal nok ikke forvente en ’pigekoret med Philip Faber’-stemning herinde, men du kan måske mærke noget helt andet, og det er det, der sker, når man interagerer med hinanden, forklarer musiker Nikolaj Muldkjær.

Lydniveauet steg en del i løbet af fællessangen.
Lydniveauet steg en del i løbet af fællessangen.
Foto: Henrik Skyt Drivsholm, TV MIDTVEST

Brug for sammenhold

Selvom lydniveauet i Thisted var lidt lavt bag de blå masker, så steg det langsomt, som medarbejderne varmede op på projektet.

- Vi har ikke rigtigt haft mulighed for at holde fællesarrangementer det sidste stykke tid, så det her er jo en oplagt mulighed for at være sammen, selvom det er på afstand. Så vi håber på, at det bidrager til noget sammenhold, siger Jan Bjerg tilfreds.

Og spørger man musikerne selv, så var det en succes.

- Nu sluttede vi af med ’du er ikke alene’, og det er jo lige præcis det, det handler om. Så længe du synger i fællessang, så er du aldrig helt alene, og det er den fornemmelse, man fik, slår Nikolaj Muldkjær fast.

 

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Kultur.