Mors-Thy indgiver protest: Det var en farce

Mors-Thy har valgt at indgive en protest til Dansk Håndbold Forbund, efter at torsdagens kamp mod KIF Kolding blev afbrudt to gange.

Efter en klar føring ved pausen på seks mål, endte Mors-Thy alligevel med at tabe 35-31 til KIF Kolding København i herrernes bedste håndboldrække torsdag.

Men nederlaget skyldes to spilstop på i alt 11 minutter i anden halvleg, fordi haluret gik i stykker. Det ødelagde Mors-Thys taktik, og derfor vil klubben nu have kampen spillet om. 

- Vi har indgivet en officiel protest over observatørernes rolle ud fra paragraf 87, stk. 2, som handler om observatørernes rolle, siger sportschef Henrik Hedegaard.

Efter kampen sagde en tydeligt frustreret Mors-Thy træner, at kampens forløb havde ødelagt holdets taktik.

- Vi kan jo ikke arbejde med en gameplan (taktik, red.), der handler om at løbe dem ned, når de får ti minutters pause i anden halvleg. Det er jo ikke fair. Det bliver vi nødt til at reagere på, siger Søren Hansen. 

Pinligt og en farce

Som sagt så gjort. I dag har de derfor indgivet protesten i håb om at få en ny kamp.

- Vi håber selvfølgelig på en ny kamp, og så håber vi, at det kan sætte fokus på, at sådan noget ikke sker igen, siger Henrik Hedegaard.

Han henviser desuden til, at observatører og dommere ved lignende episoder tidligere har brugt manuelle stopure, men at man ikke valgte at gøre det i torsdagens kamp.

Om udsigterne til rent faktisk at få medhold og få en omkamp, er Henrik Hedegaard dog i tvivl om:

- Jeg synes, at den er svær. Jeg ved det ikke. Den er nok 50/50. Men for hele produktet er det farceagtigt, at der ikke er et klart regelsæt. Det går jo ud over tv-seere, spillere og tilskuere. Det er sgu pinligt, siger han.

Klubben ved ikke, hvornår der kan forventes svar på protesten.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.