Mor om ambulatorium: Det kommer til at betyde meget for Elliot

Regionshospital Nordjylland i Thisted åbnede i dag et børne- og ungeambulatorium for første gang i 15 år.

I dag åbnede det nye børne- og ungeambulatorium på Thisted Hospital. Det bliver bemandet af specialuddannede børne- og ungelæger fra Regionshospitalet Nordjylland i Hjørring, som, ifølge Regionshospitalet, tre dage om ugen vil stå for omkring 750 patientforløb. Det er 15 år siden, at der sidst har været et børne- og ungeambulatorium i Thisted. 

quoteDet kommer til at betyde rigtigt meget for Elliot

Margrethe Rokkær, mor til Elliot

En af de familier, der nu slipper for at køre hele vejen til Hjørring, er familien Rokkær. Elliot er fire år gammel, men lider af en udviklingsforstyrrelse. Det betyder, at han ikke er udviklet nok i forhold til sin alder.

Familien kan nu spare turen til Hjørring og i stedet for køre til børne- og ungeambulatoriet i Thisted.

- Det kommer til at betyde rigtigt meget for Elliot i kraft af, at det er en hård tur for ham at sidde i to timer den ene vej og to timer den anden vej og have en undersøgelse oveni også, siger Elliots mor, Margrethe Rokkær.

Lægerne har en vision

Elke Longin er ledende overlæge på pædiatrisk afdeling og ambulatoriet på Regionshospital Nordjylland i Hjørring. Og nu kommer hun også til at være ledende overlæge på børneafdelingen i Thisted.

Og lægerne har en vision. De vil nemlig gerne behandle børnene i deres nærområder.   

- Det er familiernes behov og ønsker, at der er sundhedstilbud til deres børn i deres næromgivelser. De behøver ikke længere at tage en hel dag fri fra arbejde og køre to timer frem og tilbage med deres små børn og børn med særbehov, siger Elke Longin, ledende overlæge på pædiatrisk afdeling og ambulatoriet på Regionshospitalet Nordjylland.

Ifølge Elke Longin kommer det også til at betyde noget for børnenes sundhed.

-Alle er mere glade, og det er også til gavn for deres sundhed, siger Elke Longin.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.