Minister roser grønt fokus hos thy- og morsingboer

I år har Thy og Mors sammen fokus på grøn adfærd. Mandag aften hædres tre gode idéer. Et initiativ, klimaministeren er glad for.

Mandag aften markeres et grønt fokus i Thy og på Mors. Det sker på Thisted Gymnasium, hvor tre idéer hyldes.

Syv finalister i tre kategorier - borgere, virksomheder og ungdomsuddannelser - skal skæres ned til tre vindere, som en jury har udpeget. Formålet med konkurrencen er først og fremmest at sætte fokus på grøn adfærd. Og det hilser klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) meget velkomment.

- Jeg vil gerne som minister og på vegne af regeringen sige tillykke med initiativet og takke for, at I har sat fokus på, hvordan vi alle sammen med vores adfærd kan gøre det hele lidt grønnere. Hvis vi skal nå de meget store ambitioner, vi har i Danmark for at reducere vores CO2-udledning i 2030, er det ikke nok, at vi handler herinde på Christiansborg. Så skal alle være med, siger han i en hilsen mandag aften.

Sidste år havde Thy og Mors fokus på bosætning. I år handler det om grøn adfærd. Et opmærksomhedspunkt, Dan Jørgensen håber, at andre vil blive inspireret af.

- Jeg tror, der er mange, som vil kigge på jer og tænke, at vi burde gøre noget tilsvarende. Det håber jeg i hvert fald. Godt gået, afslutter ministeren.

Vinderne får et æbletræ og billetter til en sportsbegivenhed i Agger og en musikfestival i Thisted.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.