Minister dropper Bulbjerg-afgift

Miljøministeren har droppet parkeringsafgift ved Bulbjerg Strand. Lokal folketingspolitiker er yderst tilfreds.

Besøgende ved Bulbjerg Strand skal alligevel ikke betale for parkering. Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) har nemlig droppet idéen om betaling. Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

- For mig har præmissen været, at etablering af betalingsparkering på de udvalgte steder ikke må få som konsekvens, at borgernes frie adgang til naturen bliver mindre. Det viser sig nu, at adgangen til naturen vil blive mere besværlig nogle steder, fordi der ikke som forudsat findes alternative gratis parkeringsmuligheder i nærheden, siger Kirsten Brosbøl.

Lokalbefolkningens modstand har været vigtig, mener Socialdemokraternes kommunalordfører.

- Jeg er sikker på, at vores lokale indvendinger og gode argumenter har været med til, at en parkeringsafgift ved Bulbjerg og andre steder alligevel ikke bliver til noget. For mig er det vigtigt, at der er fri og lige adgang til naturen på Bulbjerg, derfor gik jeg også ind i sagen, siger Simon Kollerup (S).

Hvert år besøger godt 15.000 turister Bulbjerg Strand, og det var planen, at de efter nytår skulle betale for at parkere bilen. Men de planer er altså nu afblæst.

02:04 Luk video