Millionbeløb skal gøre Nationalpark Thy verdenskendt

Nationalpark Thy er træt af at blive overset som park. Det skal en tocifret millioninvestering nu lave om på.

Formidling, indgange og en app. Det er noget af det, som en bevilling på 13,8 millioner kroner fra Nordea-fonden til Nationalpark Thy skal gå til.

Parken vil nemlig ikke længere være en hemmelig naturperle. Den vil være kendt i både Danmark og internationalt.

Det siger Torben Juul-Olsen, der er bestyrelsesformand for Nationalpark Thy. En stor del af pengene skal gå til at etablere tre nye indgange til parken.

De tre fremtidige indgange bliver ved Lodbjerg Fyr i syd, et nyt nationalparkcenter etableret i en klit i Vorupør samt ved Hanstholm Fyr i nord.

Indgangene skal være udstyret med information, så gæsterne blive nysgerrige på at opleve mere.

- Indgangene skal sikre, at folk får en fornemmelse af, hvad det er, de kan komme ud og opleve, og hvordan de kommer videre ud i naturen. Vi vil sikre, at folk tør bevæge sig ud i vildmarken, siger han.

Ud over indgange skal der også investeres i formidlingen om nationalparken. Det er blandt andet igennem et informationscenter, at gæsterne kan blive klogere på parken, men også parkens app skal finpudses.

- Vi har en app, der skal forbedres og gøres mere brugervenlig. Så når folk har deres mobil i hånden, kan de for eksempel finde cykelstier og ridestier, siger han. Med de nye investeringer satser parken på at få flere hundrede tusinde besøgende.

- Med den udbredelse, som nationalparken har fået på nuværende tidspunkt, kan vi konstatere, at der kommer flere og flere mennesker til området. Vi kan se, at vores turistdestinationer har haft den største vækst i Nordjylland på overnatninger, siger han.

Parken satser på at have det hele oppe at køre inden for tre til fire år.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Natur.