Mies klagebrev banede vejen – nu får erhvervsdrivende pensionister kompensation

Virksomheder som Naturmad og Café Amtoft i Thy kan nu se frem til kompensation for tabt fortjeneste.

Mie Buus, der ejer Naturmad og Café Amtoft, var utilfreds med regeringens hjælpepakker. Derfor tog hun sagen i egen hånd.
Mie Buus, der ejer Naturmad og Café Amtoft, var utilfreds med regeringens hjælpepakker. Derfor tog hun sagen i egen hånd.
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

Det kan godt betale sig at åbne munden, hvis der er noget, man er utilfreds med. Det kan Mie Buus fra Thy skrive under på.

Hun er folkepensionist, men driver virksomhederne Naturmad og Café Amtoft i Thy. Hun er ligesom et utal af andre erhvervsdrivende ramt af coronakrisen, for mad-ud-af-huset arrangementer bliver aflyst på stribe, og caféens åbning er udskudt.

- Hele april er streget ud. Jeg er hårdt ramt, siger Mie Buus.

Regeringen har de seneste uger præsenteret den ene hjælpepakke efter den anden, men ingen har kunnet hjælpe Mie Buus. For pakkerne tillod ikke erhvervsdrivende at få folkepension.

- Det kan simpelthen ikke passe. Det er ikke rimeligt. Jeg blev rigtig skuffet rent ud sagt, siger Mie Buus, der tidligere arbejdede som museumsformidler.

Derfor kommer vi nu tilbage til der, hvor vi begyndte, nemlig at det kan betale sig at åbne munden, hvis man er utilfreds.

Da Mie Buus var allermest frustreret, satte hun sig ned og skrev et personligt brev til erhvervsminister Simon Kollerup. Mailen landede i erhvervsministerens indbakke lørdag, og her seks dage senere kan Mie Buus se frem til at få den ønskede håndsrækning.

- Der er mange pensionister i vores land, der også har mulighed for at tjene en lille skilling ved siden af og have en virksomhed eller en café, eller hvad det kan være, og det skal man have lov til, og det skal man også kunne få kompensation for, siger erhvervsminister Simon Kollerup fra Socialdemokratiet.

Rart med breve hjemmefra

I Thy sidder Mie Buus nu glad og tilfreds tilbage. Ikke kun fordi hun nu kan se frem til kompensation.

- Jeg synes, det er fedt, at man kan skrive en mail og komme i kontakt med sin lokale folketingsmand. Det er da super godt, siger Mie Buus.

Også ministeren er glad for, at caféejeren tog bladet for munden og smed ham en mail.

- Jeg bliver altid rigtig glad, når jeg får breve hjemmefra, og jeg bliver ekstra glad, når jeg kan gøre noget ved det, siger Simon Kollerup.

Nu skal Mie Buus i gang med at søge den nødvendige hjælp, og derefter kan hun blot krydse fingrene.

- Jeg håber, at det gør, at jeg kan køre videre. Jeg vil i hvert fald gøre forsøget, siger Mie Buus.

Ændringerne i kompensationsordningen træder i kraft 1. april.