Michael Valgren kunne ikke gentage topresultat

Thyboen Michael Valgren formåede ikke at forbedre sidste års andenplads i det store hollandske cykelløb Amstel Gold Race,

Michael Valgren

Målet var klart for Michael Valgren i ved dagens Amstel Gold Race som løb af staben i Holland, sidste års podieplacering skulle helst overgås.

- Jeg kommer ind til løbet med en stor portion selvtillid og gode ben. Så jeg synes, jeg skal stile efter noget mere og gå efter sejren, siger den 25-årige rytter til TV 2 SPORT i startbyen Maastricht.

Det Hollandske løb bød på 264,4 kuperede kilometer. Løbet er traditionelt et af højdepunkterne i forårssæsonen i landevejscykling. Sidste år formåede den 25-årige cykelrytter fra Østerild i Thy at køre sig til en andenplads. Derfor havde thyboen, der kører for det kazakhstanske hold Astana, noget at have ambitionerne i.

Det blev dog ikke Michael Valgrens dag, allerede efter 125 af de 264 kilometer var danskeren en tur i asfalten. Måske var det, det der gjorde, at han ikke kunne følge med, da det afgørende udbrud kørte med cirka 40 kilometer igen. I hvert fald så Valgren ikke dagens vinder belgiske Philippe Gilbert før løbet var slut. Han kom i mål som nummer 35  sammen med feltet lidt over 1:11 efter den belgiske vinder.

Løbets anden midt- og vestjyde silkeborgenseren Jakob Fuglsang gik ikke ind til løbet med samme forventninger som Valgren. Fuglsang endte sommer nummer 52 4:05 efter Phillippe Gilbert