Meget sjælden skildpadde forsvandt og dukkede op igen: - Nu skal den hjem i fryseren

En sjælden men død skildpadde dukkede mandag op på stranden i Thy. Senere blev den væk, men i dag er den dukket op igen.

Et sandt skildpaddemysterium har udspillet sig i Lyngby i Thy siden i går. Ida Frederiksen var tidligt mandag morgen på stranden for at lufte sine to hunde Max og Maj, da hun fik øje på noget i vandkanten.

- Jeg var nødt til lige at nive den lidt i halsen, så frisk var den. Den lignede ikke en, der var død, siger Ida Frederiksen.

quoteDet var en speciel oplevelse, og ikke mindst det virvar, der fulgte.

Ida Frederiksen

Men død var den. Den meget sjældne havskildpadde af typen Uægte Karette. De seneste 50 år er den kun spottet i Danmark fem gange. 

- Det var en speciel oplevelse, og ikke mindst det virvar, der fulgte, siger Ida Frederiksen.

Ja, for efter at have konstateret, at skildpadden var død, gik spekulationerne i gang. Hun kontaktede forskellige fagfolk for at finde ud af, hvilken skildpadde det drejede sig om, og hvad hun i det hele taget skulle stille op med den.

Ida Frederiksen kom til sidst i kontakt med Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, som kunne fortælle, at det i den grad var en usædvanlig gæst, hun var stødt på. Derfor ville museet også gerne have fingre i den 30 centimeter lange skabning, men det skulle vise sig at blive sværere end som så. For da Ida Frederiksen tog tilbage på stranden, var den væk.

Skildpaddesuppe i fryseren

Skildpadden, der er total-fredet, nåede at være væk i et halvt døgns tid, før den pludselig var tilbage på sin plads igen. Hvordan, det blev væk og kom tilbage igen, forbliver i det uvisse.

quoteJeg sendte lige en sms til mine børnebørn om, at nu kunne vi få skildpaddesuppe.

Ida Frederiksen

- Måske har havet taget den til sig og givet den igen. Måske kiggede min mand ikke godt nok efter, da han var nede efter den. Jeg ved det ikke, siger Ida Frederiksen.

Men tilbage er den, og nu er den på vej hjem i Ida Frederiksens fryser.

- Jeg sendte lige en sms til mine børnebørn om, at nu kunne vi få skildpaddesuppe, men det var selvfølgelig en spøg, fortæller Ida Frederiksen med et grin.

Hun glæder sig til at kunne give skildpadden til museet i Esbjerg, men hvornår det sker, ved hun ikke. Indtil da må den hygge sig i fryseren i Thy. 

Skildpadde
Foto: Henrik Skyt Drivsholm, TV MIDTVEST
Skildpadde
Foto: Henrik Skyt Drivsholm, TV MIDTVEST