Medstifter af Alive Festival smidt ud: - De stikker mig i ryggen og gambler med festivalen

Efter 12 års arbejde er Mads Dahl ikke længere en del af teamet bag Alive Festival i Thisted. Bestyrelsen har smidt ham på porten.

I 2008 var Mads Dahl med til at starte festivalen Alive i Thisted, og han har siden været en af de fire thyboer, der stod bag festivalen. Men sådan er det ikke mere. Bestyrelsen i foreningen Thy Alive har nemlig opsagt den 32-årige festivalsmedstifter.

 - Jeg virkelig vred og skuffet over den bestyrelse, der har bestemt det, og dermed både stikker mig i ryggen og gambler med alt det, der er bygget op, skiver Mads Dahl som reaktion på opsigelsen i et opslag på Facebook.

Han undrer sig over behandlingen fra bestyrelsen og skriver, at han de seneste 12 år har prioriteret Alive som nummer et i sit liv.

- Først otte år helt uden løn, og så fire år til en virkelig dårlig løn, som endda kun er blevet ringere over årene, fordi jeg trods alt hellere vil have kollegaer, skriver han.

I 2019 satte Thy Alive publikumsrekord med godt 2.000 festivalgæster.

Mads Dahl var i 2008 med til at starte Thy Alive. Billedet her er fra 2011, hvor han var i gang med at planlægge årets festival.
Mads Dahl var i 2008 med til at starte Thy Alive. Billedet her er fra 2011, hvor han var i gang med at planlægge årets festival.
Foto: TV MIDTVEST / arkiv

Uenigheder, samarbejdsproblemer og dårligt arbejdsklima

Begrundelsen for fyringen er ifølge Mads Dahl, at han har haft små uenigheder med bestyrelsen. Som et svar på hans kritik har Mille Møller Nielsen skrevet et fælles svar på vegne af Thy Alives bestyrelse til Mads Dahls Facebook-opslag.

- Vi mener bestemt ikke, at beslutningen er funderet på små uenigheder. Begrundelserne tager dels udgangspunkt i samarbejdsproblemer, der har skabt et uholdbart arbejdsklima i sekretariat såvel som den øvrige forening. Problemer som vi igennem længere tid har forsøgt at italesætte og udbedre, men som vi har måttet erkende, at vi ikke kan komme til livs, skriver Mille Møller Nielsen.

Hun oplyser, at beslutningen også er funderet i det, som bestyrelsen ser som grundlæggende uenigheder omkring foreningens retning. Hun er nu sammen med resten af bestyrelsen i gang med at lave en mere professionel bestyrelse, der skal have mere afstand til de ansatte og resten af foreningen.

I 2019 var det ti år siden en håndfuld unge thyboer besluttede sig for at skabe festivalen Thy Alive.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Kæmper videre for at beholde indflydelse

Mads Dahl har dog ikke kastet håndklædet i ringen og kæmper videre for at blive ved med at være en del af Thy Alive. Den 17. oktober er der generalforsamling, hvor der skal vælges en bestyrelse.

- Der mangler i dén grad ordentligt lederskab, viden og erfaring, og derfor har jeg besluttet at stille op til bestyrelsen på generalforsamlingen, skriver Mads Dahl på Facebook.

Se Mads Dahls opslag på Facebook herunder: 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Kultur.