Medie afslører Kollerup i bolig-fidus

Simon Kollerup har i flere år udnyttet reglerne og fået mere end 30.000 kroner i dobbelt husførelse, afslører Ekstra Bladet søndag. Nu vil Enhedslisten tage sagen op.

Simon Kollerup (S) har i flere år modtaget mere end 30.000 kroner skattefrit om året for dobbelt husførelse - foruden en folketingslejlighed. Det skriver Ekstra Bladet.

Socialdemokraternes kommunalordfører, der er valgt og har sin folkeregisteradresse i Thy, har siden 2013 boet sammen med kæresten i en ejerlejlighed på Christianshavn. Kæresten står ifølge Ekstra Bladets oplysninger alene på skødet, men de tinglyste lånedokumenter viser, at Simon Kollerup er medunderskriver på realkreditgælden. Alligevel har han haft en folketingslejlighed og den dobbelte husførelse til rådighed. Men det er slut nu, skriver Kollerup på sin Facebook-profil.

- På det seneste har det været mere og mere sjældent, at jeg har brugt lejligheden, og derfor har jeg syntes, at det er rigtigt at opsige den.

Enhedslisten ikke tilfreds

Nu vil Enhedslistens Per Clausen, der er medlem af Folketingets Præsidium, tage sagen op med den øverste ledelse på Christiansborg.

- Hvis han i realiteten har boet sammen med sin kæreste og sine børn, så skulle han selvfølgelig fra dag ét have droppet lejligheden fra Folketinget, og samtidig droppet det her tilskud. Alt andet er i strid med hele idéen bag Folketingets boligordning, siger Per Clausen til Ekstra Bladet.

TV MIDTVEST har uden held forsøgt at få fat i Simon Kollerup, der har sin folkeregisteradresse i huset på billedet nedenfor. Et hus, faderen ifølge Ekstra Bladet har købt til ham.

150208kolleruphus.jpg

Mere om sagen her.

Venstres Thomas Danielsen mener, Simon Kollerup udnytter systemet, når han har gratis lejlighed og tilskud.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.