Medicintyveri aflyser operationer

Sygehus Thy-Mors har aflyst syv operationer, efter ukendte gerningsmænd har stjålet farlig medicin for 300.000 kroner.

Det får store konsekvenser for patienter på Sygehus Thy-Mors, at der natten til mandag blev stjålet medicin for 300.000 kroner.

Sygehuset har aflyst syv operationer, der ellers var planlagt til i dag.

- Det er rigtigt ærgerligt, for flere af patienterne var faktisk mødt op, men vi måtte sende dem hjem igen, siger sygehusdirektør Michael Storm.

Skifter samtlige låse

Tyveriet får også store konsekvenser af en mere praktisk karakter. Det kan ikke fuldstændigt afvises at gerningsmændene har benyttet nøgler til sygehuset, og derfor bliver samtlige låse omgående skiftet ud.

- Vi tror ikke de er kommet herfra med en nøgle, men vi kan ikke være 110 procent sikre, og så længe vi ikke er det, så må vi lave den investering der skal til, siger Michael Storm.

Der er endnu ikke et fuldstændigt overblik over, hvilken slags medicin der er stjålet. Men ifølge Midt- og Vestjyllands Politi drejer det sig om hjertemedicin og smertestillende med mere.

- Det er farlig medicin, når det bliver brugt i ukyndiges hænder. Hvis man har den mindste anelse om, hvor medicinen befinder sig, opfordrer jeg kraftigt til, at man får ringet til politiet, siger Poul Vestergaard-Lau, der er leder af lokalpolitiet i Thisted.