Markant profil stopper som direktør for Tican

I 24 år har Ove Thejls været direktør på Tican-slagteriet i Thisted, men nu er det slut.

Ticans administrerende direktør gennem 24 år, Ove Thejls, har valgt at fratræde ved udgangen af april. Det oplyser slagteriet i en pressemeddelelse.

Tican har siden 2016 været en del af den tyske slagterikoncern Tönnies. Bestyrelsesformanden for Tican, Frank Duffe, udtaler i forbindelse med direktørskiftet, at Ove Thejls har spillet en stor rolle i virksomheden.

quoteOve Thejls har været en markant skikkelse i branchen i mange år og han har ydet en betydningsfuld indsats for Tican både før og efter, at Tönnies kom på banen

Frank Duffe, bestyrelsesformand, Tönnies

- Ove Thejls har været en markant skikkelse i branchen i mange år og han har ydet en betydningsfuld indsats for Tican både før og efter, at Tönnies kom på banen, lyder det fra Frank Duffe i pressemeddelelsen.

Afløseren for Ove Thejls bliver Ticans nuværende økonomidirektør Niels Jørgen Villesen, der siden 2002 har varetaget posten som økonomidirektør. Jens Røjkjær Lyhne udnævnes i samme ombæring som ny økonomidirektør.

Der oprettes desuden en ny stilling som produktionsdirektør fra august 2019. Stillingen besættes af Carsten Ole Hansen, der kommer fra en lignende stilling hos Scandi Standard i Sverige.

Ove Thejls indtræder i bestyrelsen for Tican som næstformand fra 1. maj 2019.

Tilfredshed trods tabt omsætning

Udmeldingen om et direktørskifte hos Tican kommer i kølvandet på et netop offentliggjort regnskab, som virksomheden udtrykker tilfredshed med.

Slagterivirksomheden har ellers set sin omsætning falde med cirka 11 procent til 4,2 milliarder kroner sammenlignet med året før, men omvendt steg antallet af slagtede grise til lidt over 3,5 millioner styk, og det er en mindre fremgang.

Det samlede resultat før skat for hele Tican-koncernen blev på 132,6 millioner kroner. I dette resultat er indregnet resultatet af datterselskaber i Storbritannien.