Lynhurtig thybo kørte hurtigst, men missede drømmen om Le Mans

Racerkører-talentet Malthe Jakobsen missede sammen med sit team en adgangsbillet til Le Mans, men der var alligevel masser at glæde sig over ved weekendens løb i Abu Dhabi

17-årige Malthe Jakobsen er tilbage i Sennels ved Thisted. Han sidder ret stille, for han er røget i hjemmeisolation efter en weekend i køresædet i det asiatiske lynmesterskab i Le Mans-serien, der blev kørt i Abu Dhabi. 

- Ja, man ville da hellere lave noget andet, men det er sådan det er, siger Malthe Jakobsen der i det hele taget ikke er typen, der bliver slået så let ud. 

I weekenden kørte han sammen med sit team RLR sig frem til en samlet fjerdeplads. Det var ikke nok til at indkassere en billet til det store franske Le Mans-løb, der ellers er lidt af en drøm. 

- Altså det var heller ikke derfor, vi tog derud. Det er klart, når man stiller op, så vil man selvfølgelig vinde. Men vi tog derud for at lære noget, og det gjorde vi, siger Malthe Jakobsen. 

TV MIDTVEST besøgte i begyndelsen af februar Malthe Jakobsen forud for kvalifikationen til Le Mans.

Optakten til lynmesterskabet var ikke optimal for teamet.

- Det var sådan lidt noget sjusk, siger Malthe Jakobsen. 

Den ene af de tre kørere sprang fra 14 dage før løbet. I en holdsport, hvor der køres mange timers løb, og hvor man ikke alene kan køre sig til sejren, blev det forskellen på sejren og en fjerdeplads, at en mere urutineret holdkammerat kolliderede med en anden bil og endte med at få en tidsstraf til hele teamet.  

Men der er også andet at glæde sig over.

Under de to løb lykkes det Malthe Jakobsen både at komme i den eftertragtede pole-position - altså var det Malthe Jakobsen, der havde kørt den hurtigste træningstid - og også at køre løbets hurtigste omgangstid.

Malthe Jakobsen i LMP3-raceren.
Malthe Jakobsen i LMP3-raceren.

- Det var megafedt. Når man får pole position og kører løbets hurtigste omgang, så er det jo ikke helt ved siden af, siger han med sin rolige nordjyske dialekt.  

- Og det er også derfor, jeg har det sådan lidt blandet. Sammenligner man med håndbold eller fodbold, så er det jo følelsen af, at man er kampens spiller, der laver flest mål, men som alligevel taber kampen, siger Malthe Jakobsen. 

Avancement trods nederlag 

For Malthe Jakobsen handler det også om at komme videre i racerkarrieren. Han kører lige nu i LMP3 klassen og vil gerne gøre sig fortjent til en plads i et bil i LMP2 klassen, der rangerer højere.  

 Weekendens præstationer, bliver lagt mærke til, og det er thyboen glad for.  

- Det er klart, jeg er et sted, hvor jeg skal gøre mest muligt reklame for mig selv. Så kan det godt være, at vi ikke fik en pokal med hjem eller fik den entry til Le Mans, men jeg gjorde en god figur, og det er mega fedt, siger Malthe Jakobsen. 

Næste gang han sætter sig i LMP3-raceren for at køre løb bliver til april i de europæiske afdelinger i Le Mans-serien. 

Malthe Jakobsen forrest i feltet. thyboen fine kørsel var dog ikke nok til den samlede sejr for RLR-teamet.
Malthe Jakobsen forrest i feltet. thyboen fine kørsel var dog ikke nok til den samlede sejr for RLR-teamet.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.