Lukkede hjemmeslagteri i Thy

Parterede svin, vildsvin og kreaturer under stærkt uhygiejniske forhold.

Fødevarestyrelsens Rejsehold og Skat har lukket et ulovligt hjemmeslagteri i Snedsted.

Det var et anonymt tip, der satte myndighederne på sporet af slagteriet på Sønderhå Hedevej 16, og da rejseholdet, Skat og politiet bankede på, var hjemmeslagteren i fuld gang med at partere svin.

Fødevarestyrelsen betegner forholdene på stedet som stærkt uhygiejniske - udover svin har hjemmeslagteren parteret kreaturer og vildsvin. Arbejdet foregik både i en lade og i en uindregistreret slagtebus.

Står til stor bøde

Myndighederne råder forbrugere, der har købt kød på adressen, til at kassere varerne. Da arbejdet er sket uden de nødvendige godkendelser, kan man ikke være sikker på, at der ikke er medicinrester og sygdomsfremkaldende bakterier i kødet.

Politiet har nu beslaglagt udstyret, og hjemmeslagteren kan se frem til en bøde - formentlig omkring 20.000 kroner. Hjemmeslagteren har selv forklaret, at arbejdet har stået på i tre år.