Lotte kom hjem til coronakarantæne: Jeg måtte ikke røre ved folk

Efter at have været udenlands i lang tid, blev den rejselystne pige fra Thy tvunget til at rejse hjem.

Globetrotteren Lotte Husted har med rygsæk på ryggen rejst rundt i verden i halvandet år, men på grund af coronavirussen har hun været nødt til at stoppe rejsen og vende hjem til Thy.

- Min hjemkomst var meget speciel. Jeg måtte ikke røre ved folk eller give krammere. Det var bare hurtigt hjem, pakke en taske og så ud i sommerhuset, fortæller Lotte Husted.

Hendes sidste stop var Iran, der er et af de lande der er på listen over høj-risiko områder. Hun var nær ikke sluppet ud af landet, men er nået sikkert hjem, hvor hun er gået i karantæne i familiens sommerhus.

- Man måtte ikke være nogen steder længere. Heller ikke på øerne. Folk blev hentet midt om natten og eskorteret til færgen af politiet, så de var sikre på at turisterne forlod øen, fortæller Lotte Husted.

Luksuslivet i karantæne

Lotte har stadig ni dage tilbage af sin karantæne, og det kan være svært at undvære venner og familie, når man er kommet hjem efter halvandet år i udelandet. Men det er ikke det værste at være isoleret i sommerhuset.

Alt, hvad den hjemvendte globetrotter skal bruge, bliver leveret til døren. Hun skriver bare en indkøbsliste, og så sørger mor for resten.

Anita Husted er glad for at have sin datter hjemme igen. Hun er ikke bange for at Lotte er smittet, men er stadig glad for at have hende hjemme igen.

- Vi var sådan set mest bekymrede for, om hun kunne komme ud af Iran. Vi hørte jo ikke fra hende, så vi vidste ikke lige hvordan og hvorledes. Det var faktisk det værste, siger Anita Husted.

Det var en kamp at komme hjem til Danmark, Lotte fik aflyst flere flyafgange, og hun missede også en grænseovergang til Azerbaijan. Til sidst fik hun dog et fly til Amsterdam og derfra tog hun en bus resten af vejen.

Lotte Husted har rejst verden rundt med rygsæk på, men nu har corona-virussen har sat en stopper for det.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.