Løkke: Østerild ligger fast.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fastholder pladsering af vindmøller i Østerild, selv om miljøministeren kigger på alternative pladseringer.

Trods massive protester fastholder statsministeren placeringen af vindmølletestcenter i Thy. Men miljøministeren lover alligevel at undersøge andre placeringer.

Selvom regeringen nu åbner for at undersøge andre placeringer af et kommende testcenter for vindmøller, så fastholder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at centret skal ligge i Østerild Plantage i Thy.

- Efter en meget lang overvejelse af fordele og ulemper har vi fundet, at Østerild er den rigtige placering, siger Lars Løkke Rasmussen.

Placeringen har ført til massive lokale protester, og på et møde tirsdag gjorde Socialdemokraterne og SF det klart, at man ikke er parat til placere de helt op til 250 meter høje møller midt i Danmarks sidste store uforstyrrede naturområder. Også i Dansk Folkeparti vakler støtten til forslaget.

Alligevel vil regeringen fremsætte lovforslaget om testcentret fredag.

- Jeg håber, at de partier, der har talt om CO2 reduktioner og grønne arbejdspladser, vil lægge stemmer til forslaget om et testcenter, så Danmark fortsat kan have en verdensledende rolle på det her felt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Miljøminister Karen Ellemann (V) har til gengæld lovet oppositionen, at regeringen vil undersøge andre placeringer til kæmpevindmøllerne og gennemføre en eksperthøring inden førstebehandlingen af lovforslaget den 22. april.

- Vi vil gerne vende hver en sten sammen med Folketingets øvrige partier, så vi er sikre på, at vi træffer den rigtige beslutning. Min opgave er at overbevise partierne om, at Østerild er den rigtige placering. Derfor vil ethvert alternativt forslag blive undersøgt tilbunds, siger Karen Ellemann.

Dansk Naturfredningsforening har allerede foreslået en række alternative placeringer, men de er ikke holdbare, fordi de enten vil betyde ekspropriation af over 300 boliger, eller at testcentret bliver mindre en planlagt, siger Karen Ellemann til Ritzau