Lokale surfere satser nu på OL

Elitesurfere fra landsdelen er klar til at gå efter guldet i Tokyo om tre år

Surfere her fra landsdelen får nu mulighed for at gå efter guldet ved De Olympiske Lege i Tokyo i 2020.

Den traditionelle surfsport er netop blevet optaget i Danmarks Idræts-Forbund, og det åbner en verden af nye muligheder for talenter og elite-udøvere fra Midt- og Vestjylland. 

- Det er fantastisk, og noget vi har ventet på ville ske meget længe, siger Stian Eide, der er formand for Surfklubben NASA, Cold Hawaii.

Surfsporten er vokset eksplosivt de senere år herhjemme, også i Klitmøller og Hanstholm, hvor omkring to tredjedele ud af knap 300 medlemmer i NASA, dyrker den traditionelle form for surfing.

Populær sport

- Surfsporten er meget populær. Samtidig er vi er en del af Thisted Kommunes elite-satsning med atleter, der har potentialet til at nå rigtig langt. Også ved et kommende OL, vurderer Stian Eide.

Optagelsen af Dansk Surf og Rafting Forbund i DIF, er en direkte konsekvens af at surfing er blandt de fem idrætsgrene, som midlertidigt kommer med på OL-programmet i Tokyo om tre år.

Den Internationale Olympiske Komitè forlanger, at olympiske idrætter, også de midlertidige, skal være medlemmer af de nationale olympiske organisationer.

Medlemskabet giver en række fordele for klubberne, som også får mulighed for at søge om økonomisk hjælp til de dygtigste atleter, via Team Danmarks støtteordninger. 

Elite udvikles

- Jeg mener vi får en eneståede mulighed for at udvikle den elitetære del af sporten på den her måde. Og hvis vi herfra ikke skulle kunne levere kandidater til et kommende OL, så ved jeg næsten ikke hvem der så skulle gøre det, lyder det fra Stian Eide.

Dansk Surf & Rafting Forbund bliver formelt optaget i DIF fra 1. januar næste år. I forvejen er windsurferne allerede optaget i Danmarks Idræts-Forbund via specialforbundet Dansk Sejlunion. 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.